31 Март PayPal Holdings Inc обяви, че вече дава възможност

...
Коментари Харесай

PayPal започва да приема разплащания с криптовалути

31 Март
PayPal Holdings Inc разгласи, че към този момент дава опция на американските си консуматори да употребяват криптовалути за разплащане с милиони онлайн търговци в международен мащаб. Очаква се това доста да подтиква потреблението на цифрови активи в ежедневната търговия.

Клиентите, които държат биткойн, етер, биткойн кеш и лайткойн в цифровите си портфейли в PayPal, към този момент ще могат да обръщат своите активи във фиатни валути, оповестяват от компанията.

Услугата, върху която PayPal разкри, че работи от края на предходната година, ще бъде налична за всичките 29 милиона търговци в платформата през идващите месеци.

" Това е първият случай, в който потребителите могат безпроблемно да употребявате криптовалути по същия метод, както кредитна карта или дебитна карта в портфейла си в PayPal ", разяснява президентът и основен изпълнителен шеф Дан Шулман пред Reuters.

Услугата Crypto трансформира PayPal в една от най-големите обичайни финансови компании, която отваря мрежата си за криптовалути, спомагайки за скока в цените на виртуалните пари. Биткойнът да вземем за пример съвсем удвои цената си от началото на тази година, заздравен от нараствания интерес на по-големи финансови компании, които го възприемат като застраховка против инфлацията.

Съобщението на PayPal идва по-малко от седмица, откакто Tesla Inc съобщи, че ще стартира да приема биткойн заплащания за своите коли.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР