31 Март Инициативата Община Варна - Варна - град на

...
31 Март Инициативата Община Варна - Варна - град на
Коментари Харесай

Община Варна и SAP ще създават умен град и център на образованието

31 Март
Инициативата Община Варна - " Варна - град на знанието " притегли през предходната година редица компании, в това число SAP България. Целта им е да трансформират града във високотехнологичен, природосъобразен и съвременен център за развиване на бизнес и нови гении в областта на осведомителните технологии.

" Варна е най-големият и перспективен учебен и стопански център в Северна България, изясняват от SAP за какво са се присъединили в самодейността. - В града се следи непрекъснат приток на млади и дейни хора, а нуждата от механизъм, който да разкрива благоприятни условия за развиване пред тях, нараства. SAP работи по стратегически начинания в образованието в България. Като водач в основаването на бизнес и консултантски фрагменти в над 100 страни по света, в това число в България, компанията продължава плана " Варна - град на знанието ", стартирайки няколко стратегически начинания и подпомагайки процеса по откриване на работни места за квалифицирани фрагменти ", допълват от българския офис на световния софтуерен разработчик.

Сред тези начинания са откриването на SAP академия в Икономическия университет (ИУ) - Варна, построяването на интегрирана осведомителна система във ВВМУ- Варна и съдействие сред SAP Labs и ТУ - Варна. На 25 март университетският съвет на ИУ-Варна е взел решение да стартира академия за образование и узаконяване на студенти след сключване на контракт със SAP SE за асоциирано участие в академични алианси (SAP University Alliances).

" SAP University Alliances съставлява общественост от над 8000 представители на над 2900 просветителни институции от повече от 100 страни, изясняват от SAP България. - Целта е да приготви ново потомство професионални фрагменти, които да построяват и да бъдат част от високоефективни бизнес организации. В рамките на тази общественост студентите ще имат достъп до програмен продукт, потребна информация и взор върху процеси от развойна активност, предоставени от SAP. "

Като част от университетските алианси студентите ще могат да членуват в лабораториите SAP Next-Gen Labs, в които освен ще обменят хрумвания, само че и и ще се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. Стратегическата новаторска младежка самодейност (също част от партньорството) се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. " Благодарение на нея студентите ще имат допир с сътрудници на софтуерната компания, с които взаимно могат да разискват действителни консултантски планове и проблеми по време на своето обучение. По този метод ще бъде надграден просветителният материал, а студентите ще получат на практика опит. Не на последно място SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общественост посредством платформата SAP Next-Gen for Industries - студентите могат да открият връзка със стартъпи, акселератори и вложители от " силициеви долини " в целия свят. "

" Изпълнени с вяра, с проф. Евгени Станимиров и неговите сътрудници започваме да градим бъдещето, разяснява Радомир Миланов, ръководещ шеф на SAP в България. - В рамките на цялостната платформа " Варна - град на знанието " това е първа стъпка към така наречен " преквалифициране ", което ще увеличи качеството в знанията на приключилите студенти и тяхната конкурентоспособност на пазара на труда. Инициативата затвърждава желанието ни да помогнем на всеки районен център да задържа младежите. Те са бъдещето му ", добавя той.

 проф. Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет – Варна.
проф. Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет – Варна.

" SAP е най-голямата европейска софтуерна компания. Сертифицирането на наши студенти от специалности като " Логистичен мениджмънт ", " Счетоводство и одит ", " Бизнес осведомителни системи " и други специалности ще ги направи доста по-конвертируеми на пазара на труда при доста по-високи стартови хонорари ", разяснява проф. Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет - Варна.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР