31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран успешно в болница

...
31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран успешно в болница
Коментари Харесай

31-годишен мъж получи ново сърце в болница "Св. Екатерина"



31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран сполучливо в болница „ Св. Екатерина “ от екипа на проф. Генчо Начев, оповестиха от лечебното заведение.

В ранните часове в неделя в болница „ Св. Екатерина “ е получена информация от Изпълнителната организация по трансплантация, че във ВМА има подобаващ сърдечен донор. Въпреки тежките метеорологични условия в страната, екипът на болничното заведение, под управлението на проф. доктор Генчо Начев, съумява да сътвори оптимално добра организация за сполучливото осъществяване на сърдечната трансплантация.

Донорът е 41-годишна жена с руптурирала (спукана) мозъчна аневризма и в мозъчна гибел. Реципиентът е 31- годишен мъж, който е с тежка форма на сърдечна непълнота и заради тази причина преди няколко месеца му е сложено изкуствено сърце.

В 3:00 ч. през нощта стартира сърдечната трансплантация, при която изкуственото сърце е сменено с новото донорско сърце. В 9:00 ч. сутринта пациентът към този момент е изведен от операционната и няколко часа по-късно диша независимо и контактува с дежурния екип.

Това е деветият пациент, на който е осъществена сполучлива сърдечна трансплантация след авансово вградено изкуствено сърце през последните няколко години, прецизират от "Света Екатерина ". Ръководството на болничното заведение показва своите съболезнования и признателност към околните на донора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР