30% увеличение на заплатите би ни удовлетворило, ако годината беше

...
30% увеличение на заплатите би ни удовлетворило, ако годината беше
Коментари Харесай

Дипломатите излизат на протест заради ниски заплати

" 30% нарастване на заплатите би ни удовлетворило, в случай че годината беше 2020, на този стадий това по никакъв метод не се вписва в нашите претенции. Ние желаеме 100% нарастване на най-ниските заплати в Министерство на външните работи, тъй като те са от порядъка на от 800 до 1000 лева От на следващия ден чиновниците ще бъдат на работните си места, само че работата ще бъде прекратена ". Това съобщи ръководителят на синдиката на Министерство на външните работи Мартин Колев след седмичния брифинг в министерството, съобщи БГНЕС.

" Не сме желали среща нито с финансовото министерство, нито с други министерства, тъй като това е работа на нашето управление. Ние желаеме документално увещание, че нашите претенции ще бъдат посрещнати и задоволени, а до тогава ще продължат протестните дейности. От централното ръководство над 1/2 от чиновниците са се оповестили в поддръжка на стачните претенции, тъй че чакаме от всички тях поддръжка ", изясни още Мартин Колев.

Людмил Илиев, част от протестиращите посочи, че с изключение на покачване на заплатите чиновниците желаят и нарастване на парите за командировка. " 8,5 млн. лева са нужните средства от страната за 30% нарастване, а за двойно нарастване сумата е сред 20 и 30 млн. лева, само че това са единствено парите за нарастване на заплатите, а както към този момент декларирахме, това не е задоволително “, разясни още той.

Преди дни в двора на Министерството на външните работи се събраха чиновници с искане за увеличение на ниските хонорари по отношение на високите условия, отсъствието на бистрота, неналичието на интерес към специалността, занижаването на критериите за банкет, неприятните условия на труд, съществуването на " специфични "  индивидуални заплати за избрани чиновници, нелогичното пресмятане на заплатите на младшите чиновници по отношение на старшите, изчезналата процедура за преизчисляване на заплатите. От месеци чиновниците упорстват да бъдат преразгледани разпоредбите за определянето на трудовите им хонорари, както и съответното използване на Наредбата за командировъчните средства при чуждестранен мандат. От Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа оповестиха, че подхванатите в средата на октомври алегорични протестни дейности не са дали резултат, заради което от 2 декември, петък, се минава към ефикасни протестни дейности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР