30 Март През изминалата година ИТ директорите по целия свят

...
30 Март През изминалата година ИТ директорите по целия свят
Коментари Харесай

Cisco: ИТ отделите се нуждаят от сътрудничество, облаци и сигурност

30 Март
През миналата година ИТ шефовете по целия свят бяха принудени да ускорят своето цифрово и облачно развиване и да пазят своите организации от непрестанно възходящите закани. Паралелно с това те би трябвало да търсят способи да максимизират успеваемостта на сериозните вложения, които вършат през 2020 година Това е главният извод от отчет на Cisco Systems, озаглавен Accelerating Digital Agility Research.

" През 2021 година ИТ шефовете се оказаха в челните редици в битката за триумфа на техните организации, изяснява Лиз Чентони, стратегически шеф и общоприет управител на поделението за разработка на приложения на Cisco. Днешните мениджъри смятат за належащо да построяват цифрова еластичност на своите екипи, с цел да подсигуряват, че разполагат с експедитивност, еластичност и избор да употребяват услуги както в обичайната, по този начин и в актуализирана среда. "

За работа в трудовата сфера на бъдещето организациите се нуждаят от мощно предпазен достъп до мрежи и ефикасни принадлежности за съдействие, акцентират от компанията. 61% от интервюираните не са сигурни какво е бъдещето на трудовата сфера. 89% считат поддържането на сигурността, контрола и ръководството на потребителските устройства, мрежи, облаци и приложения като значително. 86% са съгласни по отношение на значимостта на даването на " безшевен " достъп до приложения и висококачествени принадлежности за съдействие за разпределената си работна мощ. Защитата против разширяващия се небосвод от офанзиви подбудени от отдалечения модел на работа е от първостепенно значение: 88% означават нуждата от обезпечаване на работни принадлежности за отдалечени служащи, както и отбрана на данните за клиенти и чиновници.

За да бъдат в крайник с развиването на ИКТ сферата, които стават все по-разпределени, динамични и комплицирани, ИТ отделите би трябвало да усъвършенстват потребителското преживяване. Над 75% от интервюираните са съгласни, че потребителското преживяване би трябвало да се концентрира върху комфорта, а не върху удовлетворението. За да се реализира на най-хубавото потребителско преживяване, съгласно 89% от интервюираните, е нужна постоянна работа на приложенията. Също по този начин 86% са уверени във значимостта от реализиране на същата динамичност на инфраструктурата като приложния програмен продукт има, без което е невероятно да се отговори на изменящите се политики и условията за оптимизация на приложенията и техните разработчици. Преобладаващото болшинство (90%) смята за значим и доста значим фактор, че фактора сигурност.

Необходимостта от еластичност, скорост, мащабируемост и сигурност подтиква внедряването на хибридни облачни решения и архитектури Secure Access Service Edge (SASE). Участниците в прoучването на Cisco употребяват облака, с цел да обезпечат резистентност на бизнеса. Въпреки това не съществува универсално такова решение. 84% от интервюираните са съгласни по отношение на значимостта на свободния избор на облачна среда, без значение дали тя е местна, обществена, частна или SaaS. 86% споделят, че е належащо да се приложи постоянен действен модел за всички среди. Почти 70% са възприели решенията SASE, защото имат облачни приложения, които би трябвало да бъдат предпазени (61%), желаят да бъдат в крайник с най-новите трендове в промишлеността (56%), а работната им мощ продължава да е отдалечена (37%).

Клиентите избират облак модел на ползване, без значение дали техните решения са внедрени локално или в облака. Това води до увеличение на известността на решенията " като услуга ". 73% от интервюираните са внедрили такива артикули, а 76% употребяват гъвкави модели на ползване. Три четвърти от интервюираните имат вяра, че моделът ще сътвори по-добра среда за крайните консуматори и ИТ услугите, както че ще помогне на техните организации да реализират оперативна непоклатимост. В същото време 76% имат вяра, че моделът на услугите ще обезпечи напредък на бизнес резултатите, а 77% желаят да употребяват такива решения за опростяване на процесите и понижаване на рисковете.

От Cisco са уверени, че технологиите ще оказват помощ на ИТ шефовете да се оправят със задържането на гении и вътрешните корпоративни начинания, както и с по-широкия корпоративен обществен фокус през 2021 година 85% от интервюираните имат вяра, че способността за привличане и задържане на чиновници ще играе сериозна роля в цифровия свят. През идващите 12 месеца 49% чакат да бъдат ангажирани с повече образования на своите експерти, а 46% ще образоват личния състав в нови области. 90% възнамеряват да предизвикват вътрешни начинания през 2021 година, свързани с устойчивостта на околната среда (50%), психическото здраве на служащите (50%), неприкосновеността на персоналния живот (47%), разнообразието и приобщаването (47%). Също по този начин 85% ще се съсредоточат върху осъществяването на външни обществено насочени начинания, допринасяйки за решаването на въпроси като цифровото неравноправие (39%), здравословните проблеми (37%), световното стопляне (35%), обществената правдивост (34% ), човешките права (33%), дезинформацията и подправените вести (31%), както и бедността, глада и бездомността (28%).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР