30 Март Броят на eSIM, инсталирани в свързани устройства по

...
30 Март Броят на eSIM, инсталирани в свързани устройства по
Коментари Харесай

Apple и Google катализират процеса по приемане на еSIM

30 Март
Броят на eSIM, конфигурирани в свързани устройства по целия свят, ще се усили с повече от 2 милиарда през идващите четири години. Тази наклонност ще бъде задвижвана най-вече от колосите в потребителските технологии Apple и Гугъл.

През 2025 година ще има 3,4 милиарда eSIM в свързани устройства, което е с 180% повече от 1,2 милиарда през тази година, сочат последните данни на Juniper Research.

Растежът на пазара ще се движи от страна на потребителите, които ще съставляват 94% от него след четири години, споделят от анализаторската компания. Реализацията на тези прогнози обаче доста ще зависи от дейностите на огромните имена в потребителското пространство на обвързваните устройства.

" Прогнозата планува, че откритото приемане на eSIM рамки от снабдители на потребителски устройства като Apple и Гугъл ще форсира растежа на този пазар в потребителския сегмент преди този момент да се случи в индустриалния и обществения бранш ", споделят от Juniper Research.

Мобилните оператори също ще имат своята роля. Стандартните SIM карти, намиращи се в мобилни телефони, таблети и други сходни, са благосъстоятелност на мобилния оператор и с цел да смени своя снабдител, потребителят би трябвало да смени и картата си. еSIM заобикаля това условие, като включва опцията за запазване на голям брой профили на мрежови оператори и затова сходен модул може да бъде вграден непосредствено в устройство. Това е заобиколен метод да се уточни, че в предишното телекомите се съпротивляваха на навлизането на модела eSIM. Въпреки че към този момент е ясно, че eSIM ще бъде основен съставен елемент на доста IoT устройства, наподобява, че операторите към момента не са изцяло съгласни на тази гражданска война.

От Juniper Research означават, че чакат световното внедряване на eSIM във всички потребителски вертикали да нарасне със 170% през идващите четири години, само че показват, че необятното приемане ще разчита на поддръжка на мрежовите оператори. Затова и от компанията настоятелно приканват " производителите на устройства да оказват напън върху операторите да поддържат eSIM рамки и да ускорят съзряването на пазара ".

Някои оператори вършат промени в своя IoT бизнес в сходство с развиването на пазара. Миналата седмица Telenor сплоти своите вътрешни и интернационалните IoT единици под един чадър - ход, който беше частично свързан от изменящата се динамичност, произлизаща от възхода на eSIM.

Основните индустриални области, които ще бъдат пионери в приемането на eSIM, ще включват добива на петрол и газ, производството и логистиката, сочат още прогнозите, като инсталациите на eSIM в тези вертикали ще набъбнат до 116 милиона до 2025 година от 28 милиона тази година. Това е забележителен ритъм на напредък, само че размерите са доста по-малки, в сравнение с в потребителското пространство.

Засега развиването на пазара на eSIM пазара ще зависи от приемането на технологията при потребителските устройства. Процесът ще управляват огромните снабдители на операционни системи, които сега дърпат принудително след себе си телекомуникационните компании.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР