30-годишната Лиляна Халкалиева, която уби 8-годишната си дъщеря Вилияна на

...
30-годишната Лиляна Халкалиева, която уби 8-годишната си дъщеря Вилияна на
Коментари Харесай

Майката, убила дъщеричката си с 10 удара с нож, страда от параноидна шизофрения

30-годишната Лиляна Халкалиева, която умъртви 8-годишната си щерка Вилияна на 1 юни в пловдивското село Желязно, страда от параноидна шизофрения и не може да носи наказателна отговорност. Това е заключението на съдебно-медицинската експертиза, оповестиха "24 часа " и "Трафик Нюз ".

Сигналът за майка и дете в безпомощно положение бе подаден към 9.20 ч. в Деня на детето на тел. 112. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ открили, че Лиляна и Вилияна са с голям брой прободни рани от нож. Двете са превозени до УМБАЛ "Свети Георги " в Пловдив, само че макар напъните на лекарите, момиченцето е издъхнало.

Аутопсията откри, че детето е било намушкано 10 пъти с нож. Самата Лиляна също бе в тежко положение и бе оперирана в УМБАЛ "Свети Георги " в Пловдив. В момента младата е настанена в психиатричната болница към пандиза в Ловеч. Пловдивският областен съд е почел настояването на прокуратурата Халкалиева да е под насилствена здравна мярка.

При осъществяване на закононарушението 30-годишната майка е била в психическо положение, което не разрешава да тя носи наказателна отговорност, безапелационни са специалистите. Лиляна е била самотна майка. Тя живеела в Желязно с майка си и вуйчо си.Съседи на фамилията описаха, че детето било добродушно, а Лиляна гледала момиченцето с доста обич. Тя била безработна, макар че има приключено висше обучение./Dir.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР