30 души са задържани при провеждането на специализирана полицейска операция ...

30 души са задържани при провеждането на специализирана полицейска операция

30 души са задържани при спецакция във Варненско, КПП-та в три селища - 112

30 души са арестувани при провеждането на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и търговията с гласове в цяла варненска област.  Проверени са 914 души.

Това заяви комисар Илиян Илиев, шеф Сектор " Охранителна полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морския град пред БНР.

Акцията е почнала в полунощ. Има арестувани за произвеждане и разпространяване на опиати. Намерени са насаждения на коноп.

В акцията вземат участие чиновници от Национална агенция за приходите и горското стопанство във Варна. Трима души са хванати да карат след приложимост на алкохол или опиати. До 8:30 ч. са формирани 17 акта единствено в Долни Чифлик, където са построени контролно-пропускателни пунктове има и в селата Дъбравино и Гроздьово, изясни още комисар Илиев.

Четирима са задържани за развъждане и разпространение на опиати, съобщи Българска национална телевизия. От думите на комисар Илиев не стана ясно какви са аргументите за задържането на всички 30 души. Очаква се по-късно през днешния ден от Областната дирекция да дадат брифинг за акцията. 

Полицейски акции се организират в  Ботевград, Самоков и Ихтиман.  Проверени са общо 17 търговски обекта и над 380 моторни транспортни средства. 

Две от заведенията са затворени, 56 акта са формирани по Закона за придвижване по пътищата. Проверяват се и престъпно проявени лица.

Източник: offnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg