3,5-милионният южнокитайският град Байсьо беше поставен под карантина след появата

...
3,5-милионният южнокитайският град Байсьо беше поставен под карантина след появата
Коментари Харесай

Китай постави под карантина 3,5-милионен град

3,5-милионният южнокитайският град Байсьо беше подложен под карантина след появяването на случаи на COVID-19 в миг, когато страната провежда Зимните олимпийски игри, съобщи “Франс прес ”. От нощес – 06 февруари – жителите на града не могат да напущат региона, в който живеят, а на живеещите в зоните, считани за рискови (където са открити случаи), е неразрешено да напущат домовете си, разгласи кметството.

Байсьо заяви за 44 доказани случая на ковид, при които предаването на болестта е станало на територията на страната. Беше обявено и за случаи при пристигнали от чужбина. Организирано е тестване на жителите, прецизираха управляващите.

Китай ползва от началото на епидемията тактика на „нулев COVID“, предвиждаща да се направи всичко за ограничение на появяването нови случаи, които нормално са единствено няколко десетки на ден. Тези числа може да наподобяват смешни спрямо записаните всеки ден в други елементи на света, само че те карат управляващите да удвоят бдителността си, до момента в който в Пекин се организират Зимните олимпийски игри, които ще продължат до 20 февруари.

Всички задгранични участници са затворени в „балон“, обособен от останалата част на столицата. Байсьо се намира на към 2500 км от най-близките олимпийски обекти. Китай заяви през днешния ден – 07 февруари – за общо 79 случая на заразяване, в това число 34 при пристигнали от чужбина. Над 300 случая бяха регистрирани в „олимпийския балон“ от 23 януари, като засегнатите бяха принудени да се изолират.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР