29 национални пътища в Румъния са затворени заради лошото време,

...
29 национални пътища в Румъния са затворени заради лошото време,
Коментари Харесай

Румъния в снежен капан: Затворени пътища, липса на ток и раждане на бебе чрез видео разговор

29 национални пътища в Румъния са затворени поради неприятното време, което обхвана страната. Силният вятър подухва сняг и прави напъните за разчистване невъзможни.

Ограничения за придвижване са наложени в Сучава, Бакъу, Яш, Ботошани и Васлуй. В Ботошани и Яш е в действие и червен код. Очаква се скоростта напразно да доближи 85 км/ч, а видимостта да намалее до нулата. Движението там е неразрешено по всички пътища: национални, окръжни и общински. Децата в района през днешния ден няма да вървят на учебно заведение, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Департамента за изключителни обстановки.

„ Ситуацията в окръзите с червен код е под надзор. 4000 бойци и 2500 транспортни средства работиха на терен “, съобщи министър председателят Николае Чука, представен от Диджи24.

Той осведоми, че в сериозните региони са изпратени спомагателни механически и снегопочистващи средства.

Оранжев код за снеговалежи е в действие от през днешния ден за седем окръга в северната част на страната. Жълт код за неприятно време важи за съвсем цяла Румъния. Метеоролозите предизвестяват, че тук-там скоростта напразно ще доближи 70 км/ч. Ще се образуват и поледици.

Цяла нощ военни и доброволни пожарникари бяха на терен по националните и окръжните пътища на Ботошани и избавиха над 400 души, заседнали с колите си.

„ Получихме 751 незабавни позвънявания от жители, искащи поддръжка ”, осведомиха още от Департамента за изключителни обстановки.

Лошото време аргументи и проблеми с електричеството. Повреди в електрическата мрежа бяха регистрирани в 28 обитаеми места в окръзите Бакъу и Харгита. Около 3000 консуматори останаха на мрачно и студено.

Медицински личен състав от диспечерския център на Инспектората за изключителни обстановки спомага, посредством видео диалог, за раждането на момиченце с тегло 2,8 кг. Майката, 41-годишна жена от Красниловка, потърсила помощ на телефон 112. Поради неподходящите метеорологични условия колата за спешна помощ не съумяла да стигне до нея.

Чрез Доброволната работа за изключителни обстановки на община Коцушка е бил сбъднат контакт с други две дами, които са били с родилката. Едната е изпълнила всички инструкции на медицинския личен състав от диспечерския център и е помогнала за израждането. Майката и новороденото са в положително положение. Фелдшерът от прилежащата община, който предложил да следи майката и детето до идването на кола за спешна помощ, също не съумял да стигне, защото автомобилът му бил покрит от сняг, предава Диджи24.

 

 





 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР