28-та антарктическа експедиция получи от държавния глава Румен Радев българския

...
28-та антарктическа експедиция получи от държавния глава Румен Радев българския
Коментари Харесай

Президентът изпрати полярниците ни с българския флаг

28-та антарктическа експедиция получи от президента Румен Радев българския байрак.

Вече никой не се съмнява, че проучванията и наблюденията, които организират учените на ледения континент имат основно значение освен за екологията, само че и за битката с климатичните промени и за бъдещето на планетата Земя, съобщи президентът. България има своето солидно присъединяване в тези значими за цялото човечество начинания, акцентира Радев.

Тази година стават 30 години на българската просвета, присъстваща на ледения континент. България се утвърди за тези години като един от водещите откриватели, разясни президентът. С доста обич и безрезервност нашите полярници основали една дребна България на континента. Всяка последваща експедиция добавяше по нещо ново, регистрира Радев.

Той заръча на полярниците да развеят гордо българския байрак. Държавният глава бил правилен сътрудник на полярниците ни и акцентира, че те имат поддръжката на администрацията му.

Ръководителят на експедицията професор Христо Пимпирев акцентира, че екипът му е горделив от поддръжката на президентската институция. Нашата експедиция е за всички българи, акцентира той. Ние изпълняваме държавна задача, разясни Пимпирев. Работим наедно с всички велики сили, посочи още той. Това, което е значимо на ледения континент, е съдействието. Аржентина и Бразилия ни оказват помощ, а комшия на Антарктика е Испания. Страната ни е комшия с Испания, а предава опит на Турция и Монголия.

Отиваме горди като българи, акцентира Христо Пимпирев. По осем научни плана ще работи екипа ни там. Президентът постоянно ни е бил амулет, посочи още той и пожела на всички членове на експедицията да се върнат живи и здрави. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР