28 медала са завоювали спортистите на Русенския университет Ангел Кънчев“

...
28 медала са завоювали спортистите на Русенския университет Ангел Кънчев“
Коментари Харесай

Анатоли Станев към спортистите от русенския университет: Не забравяйте, че няма лесна победа, но всяка една е нов връх и признание

28 медала са завоювали спортистите на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ през актуалната година по време на Националната студентска универсиада и на Националните летни студентски игри.

Четири от медалите са златни, тринайсет са сребърните, а бронзовите оценки са единайсет. Топ спортистите на образователното заведение бяха наградени късно нощес в „ Канев център “, като домакини на събитието бяха ректорът учен Христо Белоев и ръководителят на Университетския състезателен център проф. доктор Борислав Ангелов. Сред гостите на събитието бяха регионалният шеф Анатоли Станев и заместник-кметът по филантропични действия Енчо Енчев, както и голям брой преподаватели и общественици.

„ Не забравяйте, че няма лесна победа, само че всяка една е нов връх и самопризнание както за вас самите, по този начин и за образователното заведение, а също и за района и страната! Пазете живи традициите и гледайте самоуверено напред! Щастлив съм да споделя с вас насладата в празничния ден, тъй като съм съпричастен както с вашата академична активност, по този начин и с триумфите ви в областта на спорта! Пожелавам ви кураж, нестихваща сила и доста незабравими прекарвания “, с тези думи Станев се обърна към наградените студенти. Той благодари на проф. Ангелов за професионализма и всеотдайността в работата му, като подсигурява и поддръжката на Областната администрация при реализирането на взаимни събития.

„ Възползвам се от приятния мотив да Ви поздравя за силата и ентусиазма, които влагате при осъществяването на активността си като началник на Университетски състезателен център, както и за всеотдайността на членовете му. Благодарение на Вашия професионализъм младите спортисти в Русенския университет получават действителна среда за развиване на гения си. Всички вие сте един прелестен образец за това по какъв начин всяко изпитание бива възнаградено – освен със спортни титли, а най-много с поддръжката и обичта на публиката “, сподели Енчо Енчев. „ Пожелавам на Вас и на всички студенти здраво здраве, мощ на духа и неизчерпаема сила, която да Ви оказва помощ да се справяте с провокациите в всекидневието. Бъдете все по този начин дейни и дано мотивите за горделивост непрекъснато се умножават “, добави още заместник-кметът.

От своя страна ректорът учен Белоев означи, че усеща голямо задоволство от това, че университетът всяка година регистрира от ден на ден и повече отлични резултати. „ Няма по какъв начин да не бъдем от горди от това, което нашите студенти спортисти и техните треньори вършат за района и страната. Това ни прави още по-съпричастни към тях и няма по какъв начин да не оказваме помощ в построяването и развиването на спортната ни база “, съобщи учен Белоев и означи, че университетът ще продължи да поддържа студентите. Той изрече признателност на сътрудниците, като изрази и вяра, че през идната година ще бъдат реализирани още нови триумфи. За цялостния си принос към развиването на спорта в образователното заведение ректорът бе почетен с плакет на Университетския състезателен център. Такъв бе връчен и на проф. Ангелов.

Колкото до достиженията на спортистите, то една дребна част от тях включва това, че първенец от Национална студентска универсиада стана тимът по футбол с треньор Камен Симеонов. Състезателката в плувните спортове Берна Велинова е носителка на четири сребърни медала – на 100 метра кроул, 100 метра тил, 200 метра кроул и 200 метра съчетано плуване. Принос в постигнатите резултати в плуването има и Богомил Яковчев, който зае призовите четвърто и пето място на 100 и 200 метра тил. Отборите по тенис на маса също реализираха отлични класирания на универсиадата – бронзов орден за дамите отборно, бронз за Огнян Тодоров в мъжката конкуренция и бронзов орден за Огнян и Павел Цолов при двойките мъже. Респектиращи са и триумфите в шампионата по бадминтон – сребърен орден за Светослав Горанов в самостоятелната конкуренция и бронзови медали в надпреварите по двойки и в отборната конкуренция. В леката атлетика Димитричка Великова е шеста на мятане на диск, а волейболистите са се класирали на осмо място.

Традиционно мощно е било и представянето на състезателите в плувните спортове и на Националните летни студентски игри. Богомил Яковчев е завоювал 1 златен и 2 сребърни медала, а Берна Велинова – 1 сребърен и 2 бронзови медала. На доста високо равнище са се показали и тимовете на университета по тенис на маса. Златни медали са били за Огнян Тодоров в самостоятелната конкуренция и Огнян Тодоров и Павел Цолов в конкуренцията за двойки мъже. Със сребърни медали са се завърнали Константин Камбуров и Нурай Ниязиев в шампионата за двойки мъже, Павел Цолов и Калина Христова в надпреварата за смесени двойки и Ивелина Иванова и Адриана Иванова в конкуренцията за двойки дами. Павел Цолов, Константин Камбуров, Ивелина Иванова и Адриана Иванова са завоювали бронзови медали и в самостоятелните надпревари. В отборната конкуренция тенисистите на маса заеха вторите места при дамите и при мъжете. На предстоящото високо равнище се показаха и състезателите в груповите спортове. Баскетболистите във формата 3х3 са заели влиятелните пето и седмо място надлежно при дамите и мъжете, а волейболистите, дами и мъже, доближиха четвъртфиналната фаза на шампионатите по плажен волейбол.

Високи достижения през 2022-а са постигнали и студенти на Русенския университет, които са взели участие в надпревари у нас и в чужбина, провеждащи се отвън рамките на националните студентски шампионати. Иван Банчев е спечелил сребърен орден в стрелбата с лък на европейското състезание в Лилешал (Великобритания). Той е нееднократен медалист от европейски шампионати, републикански първенец и народен играч. Готви се за олимпийските игри през 2024-а в Париж. Габриела Димитрова още веднъж стана първенец на държавното състезание по бокс и взе участие на международното и европейското шампионати през актуалната година. Тя, която е повторен медалист от европейски шампионати, нееднократен републикански и балкански първенец, също се готви за олимпийските игри през 2024 година. Докторантът Павел Цолов (от няколко месеца учител в катедра Физическо образование и спорт) взе участие в Европейските академични игри в Лодц (Полша) и доближи осминафиналите в мощния шампионат по тенис на маса. Николай Генов, народен играч по коло-ориентиране  пък е завоювал сребърен орден на Националната купа „ България-2022 “ и е взел участие в международното младежка състезание. Отличия получиха и редица сътрудници, като измежду тях беше и Йордан Джамбазов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР