276 школа търсят нови ръководителиВсеки десети, или 14% от явилите

...
276 школа търсят нови ръководителиВсеки десети, или 14% от явилите
Коментари Харесай

Всеки десети се провалил в конкурсите за училищни директори

276 школа търсят нови ръководители

Всеки десети, или 14% от явилите се за състезанията за шефове на междинни учебни заведения у нас, са отпаднали още на първия стадий от процедурите. В началото на година МОН разгласи 276 учебни заведения в цялата страна, които търсят нови ръководители. Кандидатите за местата бяха 415, като до първия стадий на състезанието бяха позволени 376.

На втори стадий са били позволени 311 претенденти. Те трябваше да отговорят на 50 въпроса с три разновидността за отговори. Минималният резултат за допускане до идващия стадий от състезанието беше 30 точки. 14% от тях не са изкарали нужния резултат.

Така останалите, които не престават, ще би трябвало да показват концепцията, която са подготвили за развиване на съответната просветителна институция, която желаят да оглавят. Вторият стадий стартира на 5 март.

Заедно с концепцията на самия изпит претендентите ще би трябвало да решат и два съответни проблема. За да се избегне субективният детайл са създадени повече от 150 сходни проблеми. Всички те се базират на действителни обстановки, които са се случвали в българските учебни заведения и при които е било нужно не официално използване на нормативната уредба, а лидерски метод, прецизират от МОН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР