27 страници посвети списание Нешънъл Джиографик България на най-старото обработено

...
27 страници посвети списание Нешънъл Джиографик България на най-старото обработено
Коментари Харесай

Нешънъл Джиографик България се посвети на варненското златно съкровище

27 страници посвети списание " Нешънъл Джиографик България " на най-старото обработено злато в света, намерено преди 50 години във Варненския халколитен некропол. Броят е към този момент по книжарниците.

" Нашият материал бе високо оценен от основната редакция във Вашингтон, чакам да получи оценката Best edit, да заинтригува локалните издания по света и да се появи на техните страници “, показва основният редактор на списанието Красимир Друмев. Публикациите станаха вероятни след покана от кмета Иван Портних към екипа на списанието за отразяване на половинвековния празник от откриването на златното богатство. В продължение на три дни - от 27-ми юни до 29-ти юни, група фотографи, отпред с проф. Красимир Андонов, снимаха артефактите от Варненския халколитен некропол в залите на Регионалния исторически музей. Логистична помощ оказаха и археолозите, отпред с доктор Владимир Славчев.

В новия брой на " Нешънъл Джиографик България “ са оповестени неповторими фотоси, забавна информация и карта на античните наколни селища и обвързваните с тях некрополи. Описани са историята на откриването на съкровището, както и значимостта на находките, които го трансформират в международна сензация, защото надвишава всички построени до тогава показа за праисторическото общество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР