27 Март В с редактора Иван Гайдаров си говорим за

...
27 Март В с редактора Иван Гайдаров си говорим за
Коментари Харесай

ICTalks #60 Иновации за устойчиво бъдеще

27 Март
В с редактора Иван Гайдаров си приказваме за стабилно развиване и ролята на технологиите за запазване на околната среда.

" Това е една доста необятна идея, която е основана на концепцията за угаждане на всички човешки потребности, публични и стопански, без да се подкопава естествената екосистема към нас. Да се развиваме, да удовлетворяваме потребностите си, само че с ясната мисъл, че след нас ще дойдат други хора, които също ще би трябвало да удовлетворяват потребностите си. Концепцията датира от началото на 80-те години, тя не е нещо ново, само че засиленото ползване през последните 20-30 години изведе този проблем преди всичко. А технологиите напреднаха толкоз, че в действителност могат да оказват помощ ", споделя Иван Гайдаров.

Примерите са разнообразни - и от сферата на промишлеността, и от бита на хората. Наскоро израелската компания " СторДот " създаде горивна клетка, която се зарежда за 5 минути. " Те рашават един от главните проблеми на електрическите автомобили - времето за зареждане. Това, като го миксираме с концепцията на " Фолксваген " да усилят броя на станциите в Европа 100 пъти в границите на идващите 10 години и в случай че те са оборудвани с сходни кафези, ще помогне на електрическите автомобили да навлязат напълно умерено ", споделя той.

Още забавни образци на приложение на технологиите за стабилно развиване, по кое време Земята ще има цифров билзнак и какво се случва у нас - слушайте тук:

·
Последвайте ICTalks в,, или.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР