27-годишният действащ шампион Даниил Медведев се оттегли от турнира в

...
27-годишният действащ шампион Даниил Медведев се оттегли от турнира в
Коментари Харесай

Медведев няма да защитава титлата си в Ротердам

27-годишният настоящ първенец Даниил Медведев се отдръпна от шампионата в Ротердам заради отмалялост и контузия в региона на дясното ходило, разгласи международният номер 3 от Русия.


Медведев, който отстъпи неотдавна на Яник Синер във финала на Аустрелиън Оупън, откакто водеше с 2-0 сета, прекара рекордните 24 часа и 17 минути в шампионатите от Големия шлем на кортовете на „ Мелбърн Парк “. Руснакът надделя Синер в разногласието за трофея в Ротердам предходната година.

„ За страдание би трябвало да се отдръпва от шампионата в Ротердам. След необикновено сложен и нескончаем рейд в Австралия тялото ми (особено дясното стъпало) към момента не е възобновено, с цел да мога да пазя купата си. Обичам да играя в Ротердам, имам дълга история с шампионата и чакам с неспокойствие да се завърна там през 2025 “, написа първенецът на Ю Ес Оупън в свое изказване.

Световният номер 4 Синер ще бъде първи подложен в нидерландския град след отхвърли на Медведев, като Андрей Рубльов, Холгер Руне и Хуберт Хуркач са измежду другите високопоставени тенисисти, участващи в конкуренцията от сериите ATP 500. Турнирът ще се организира в интервала 12-18 февруари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР