26 млрд. долара се очаква да бъдат приходите на Pfizer

...
26 млрд. долара се очаква да бъдат приходите на Pfizer
Коментари Харесай

Колко печели Pfizer от Covid-ваксината

26 милиарда $ се чака да бъдат приходите на Pfizer от имунизацията против Covid тази година. Това е една трета от всички продажби на компанията. Прогнозата се базира на към този момент подписани контракти за 1,6 милиарда дози, които би трябвало да бъдат доставени до края на 2021 година, съобщи БГНЕС, цигтирайки БНР.

3.5 милиарда $ са приходите на американската компания Pfizer единствено за първите три месеца на годината. Производителят на имунизацията против Covid чака дълготрайно търсене на препарата и през идващите години и обилни доходи.

От Pfizer чакат да сключат още контракти и към този момент се водят договаряния за доставки и за 2022 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Общите разноски по света за ваксини срещу COVID-19 ще достиг...

Ваксината против Covid е най-продаваният артикул на компанията, а разноските и облагата от нея са разграничени 50 на 50 сред Pfizer и немския сътрудник BioNtech.

Pfizer и другата американска компания производител на ваксини Moderna печелят от имунизациите, до момента в който AstraZeneca и американският колос Jonson&Jonson доставят техните ваксини на цени, отговарящи на разноските им до момента в който трае пандемията.

Неотдавна Pfizer подписа контракт с Англия за доставка на 60 млн. спомагателни дози през 2021 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американското държавно управление се готви да обезпечи по още една доза ваксина против ковид на всички...

Водят се проби за трета доза от имунизацията като спомагателна мярка за увеличение на имунитета, вършат се проучвания и за деца сред 11 и 15-годишна възраст.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР