26 Май Glovo, една от водещите световни компании за доставка

...
26 Май Glovo, една от водещите световни компании за доставка
Коментари Харесай

Glovo обяви няколко придобивания на Delivery Hero в Централна и Източна Европа

26 Май
Glovo, една от водещите международни компании за доставка на артикули от разнообразни категории, разгласи през днешния ден серия от обособени покупко-продажби за придобиване на някои от фирмите в групата на Delivery Hero, друга от водещите в света местни платформи за доставка, в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Glovo ще придобие компанията foodpanda в Румъния и България, компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, и компанията Pauza в Хърватия, в договорка на обща стойност 170 милиона евро.

Процесът на придобиване в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия се чака да завърши в идващите няколко седмици, защото предстои на осъществяване на предхождащите я условия и утвърждения от съответните регулаторни органи. Сделката в Румъния ще бъде приключена след утвържденията от страна на регулаторния орган за конкуренцията.

В обособена договорка, Glovo разгласи неотдавна, че също е постигнала единодушие за придобиването на Ehrana, локална компания за доставки в Словения, за необявена сума. Процесът се чака да завърши през идващите няколко месеца. Сега компанията работи в тясно съдействие с Ehrana, с цел да дефинира тактиката на прекачване на консуматори, сътрудници и куриери.

Оскар Пиер, съосновател и основен изпълнителен шеф на Glovo, споделя: " Винаги е било основно за дълготрайната ни тактика да се фокусираме върху пазари, където виждаме ясни благоприятни условия да бъдем водещи и където можем да развиваме резистентен бизнес. Централна и Източна Европа е доста значима част от този проект. Регионът изцяло е приел платформите за доставка при поискване и ние сме щастливи да засилим и увеличим нашето наличие в страни, които не престават да демонстрират голям капацитет за развиване. "

Никлас Остберг, основен изпълнителен шеф и съосновател на Delivery Hero, на собствен ред разяснява: " Delivery Hero е развила явен водещ бизнес модел на Балканския район през последните няколко години. Въпреки това, с многото оперативни цели, които имаме сега, имаме вяра че Glovo ще е в по-добра позиция да продължи да развива чудесни благоприятни условия за нашите консуматори в района. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР