26 Март IDC предвижда, че облачните изчисления могат да помогнат

...
26 Март IDC предвижда, че облачните изчисления могат да помогнат
Коментари Харесай

IDC: Облачните изчисления могат да спестят 1 млрд. тона въглеродни емисии

26 Март
IDC планува, че облачните калкулации могат да оказват помощ да се спестят повече от 1 милиарда тона въглеродни излъчвания през идващите три години, написа ITBrief.

Намаляването частично се дължи на теорията, че събраните компютърни запаси в компания и огромни центрове за данни са по-ефективни. Това на собствен ред може да докара до по-ефективен електроенергиен потенциал, изстудяване и сървърно потребление.

Макар че другите райони и страни ще спестят разнообразни равнища на база на това по какъв начин киловатите сила генерират въглероден диоксид, съгласно IDC най-голяма опция има в областите, които създават по-високи излъчвания за киловат час.

Например Азиатско-тихоокеанският район генерира огромна част от своята сила от въглища и може да спести повече от половината от общите излъчвания през идващите четири години. За съпоставяне Европа, Близкият изток и Африка създават по-малко излъчвания за киловат часа, което значи, че те ще генерират единствено 10% спестявания.

Облачните центрове за данни би трябвало да усъвършенстват своите физически среди и да лимитират силата, нужна за тяхното изстудяване, като по този начин ще понижат изгубената сила. От IDC показват, че успеваемостта значи да се употребява повече сила за работата на оборудванията, в сравнение с за тяхното изстудяване.

Също по този начин работните процеси могат да бъдат премествани в дадена географска локация, с цел да се възползват от възобновими енергийни източници като слънчева и вятърна сила.

Според вицепрезидента на IDC Къшинг Андерсън " зелените ИТ " са налични от известено време, само че мащабът на изчисленията от ден на ден притегля интереса на пазара, вложителите и регулаторите.

" За някои въглеродната индиферентност ще бъде реализирана посредством въглеродни обезщетения (carbon offsets), само че основаването на центрове за данни от нулата, които да бъдат напълно въглеродно неутрални, ще има същински принос. А за облачните снабдители свързването на работните процеси с наличната възобновима сила в допълнение ще форсира техните цели за резистентност ", счита специалистът.

От IDC допълват още, че " в случай че процентът на зелени облачни центрове за данни през днешния ден се резервира, единствено миграцията в облака може да спести 629 млн. тона през идващите четири години. Ако всички употребявани центрове за данни през 2024 са основани устойчиви, то 1,6 милиарда тона могат да бъдат спестени. Очакванията на IDC за повече от 1 милиарда тона е основано на догатката, че 60% от центровете за данни ще внедрят технологии и процеси, които стоят основата на по-устойчиви и по-умни центрове за данни до 2024. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР