26-годишният Йордан Петров от Павликени се бори с коварна болест

...
26-годишният Йордан Петров от Павликени се бори с коварна болест
Коментари Харесай

Зов за помощ: 26-годишно момче се бори за живота си

26-годишният Йордан Петров от Павликени се бори с подла болест и се нуждае от помощ, с цел да живее.

Диагнозата му е Ходжкинов лимфом трети етап, за която турската клиника " Anadolu Johns Hopkins Medicine " дава шансове за изцеление.

Йордан получава тежката вест през 2016 година. Семейството му съумява да събере сумата от 50 хиляди лв. и той минава курс на лекуване от 12 химиотерапии в границите на 6 месеца.

Резултатът е впечатляващ, лекуването на Данчо е сполучливо. Еуфорията и насладата са големи, само че за малко. Докато не идва денят на контролния ПЕТ скенер, който демонстрира, че за голямо страдание заболяването рецидивира и се постанова незабавно по-продължително лекуване с доста тежки химиотерапии и трансплантация на стволови кафези.

Борбата продължава и бяха събрани 110 хиляди лв. за трансплантация. Всичко тогава върви по проект, Данчо се възвръща и проучванията демонстрират, че всичко е наред. Но при надзорен ПЕТ скенер, се открива, че заболяването още веднъж се е завърнала.

Необходимо е младият мъж да стартира ново скъпоструващо лекуване, което се състои от химиотерапии и имунотерапия. Лекуващият професор предлага то да бъде последвано от алогенна трансплантация, цената на която е извънредно висока - близо 400 хиляди лв. .

В момента се организират няколко благотворителни инциативи в поддръжка на Йордан, измежду които и онлайн базар във Facebook, в който вземат участие близо 2500 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР