26- годишната Рени Георгиева се нуждае от средства за спешна

...
26- годишната Рени Георгиева се нуждае от средства за спешна
Коментари Харесай

26-годишната Рени спешно се нуждае от средства за бъбречна трансплантация

26- годишната Рени Георгиева се нуждае от средства за незабавна бъбречна трансплантация, осведоми Нова тв. Тя разчита напълно на дарения, с цел да оздравее.
Животът на Рени се трансформира, когато чува диагнозата „ хронична бъбречна непълнота ”.
„ Мечтата ми е колкото се може по-скоро да оздравея. Пожелавам си за рождения ми ден това да бъде моят подарък. Да се оправя ”, споделя Рени.
Преди година здравето ѝ стартира да се утежнява. „ Започнах да подвигам доста високо кръвно и да ми се подуват краката. Бях на открито. Прибрах се и получих кръвоизлив от носа, който не можа да спре. Отидохме в незабавното в „ Пирогов ”. Направиха ми кръвни проучвания и докторът напряко се стресна, когато видя резултатите ”.
До този миг Рени в никакъв случай не е чувала за хемодиализа. Разбира всичко за нея. Това е единственото, което я държи на крайници.
„ В болница „ Пирогов ” постъпи за лекуване. Казаха, че единият бъбрек не действа.  След това споделиха, че ще повторят проучванията, с цел да са сигурни какво се случва с бъбреците. Направиха второ проучване и споделиха, че не действа и другият. Трябва да мине непосредствено на хемодиализа ”, споделя бащата на Рени.
След „ Пирогов ” фамилията на Рени се съветва със експерти от „ Александровска болница ” и болница „ Света Анна ”. Единственият метод младата жена да живее обикновено, е нейната майка да подари своя бъбрек.
 „ Ние сме петчленно семейство. Средната ми щерка е на 22 години и е с детска церебрална парализа. Рени е втората ми щерка. Тя от 1 година е с това заболяване. Просто към този момент сме унищожени. Не знаем към кого да се обърнем и какво да създадем ”, декларира бащата на младата жена.    
Семейството избира да не подаде документи, с цел да бъде осъществена трансплантация в България и търсят оферта от болница в Турция. Нужната сума за лекуването на Рени е 25 000 евро.
„ Вярвам, че ще ми оказват помощ. Има доста положителни хора. Досега сме се справяли постоянно сами, обаче с тази огромна сума няма да можем да се оправим ”, изрази вяра младата жена.
26- годишното момиче към този момент има проекти за бъдещето – да отвори фризьорски салон. И има вяра, че напълно скоро ще има шанса да се бори за фантазиите си.
Всеки искащ да помогне може да го направи на следната банкова сметка:
FIBANK: BG73FINV91501317681926
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Рени Атанасова Георгиева
Основание: Дарение
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР