25 Юни София Тех Парк АД, сдружението за научноизследователска и

...
25 Юни София Тех Парк АД, сдружението за научноизследователска и
Коментари Харесай

Фондация Приложни изследвания и комуникации и София Тех Парк – заедно за иновациите

25 Юни
" София Тех Парк " АД, сдружението за научноизследователска и развойна активност, и Фондация " Приложни проучвания и връзки " подписаха съглашение за съдействие за взаимни начинания в региона на нововъведенията и предприемачеството, които включват Националния конкурс " Иновативно дружество на годината ", провеждан в границите на инциативата Иновации.бг.

Повече от 15 години състезанието " Иновативно дружество на годината " разпространява и предизвиква иновационната дейност на българските предприятия и техните сполучливи артикули и услуги измежду необятната общност. Отличените компании получават и правото да употребяват марката " Високи достижения в нововъведенията " / " Excellence in Innovation " на Фондацията.

" София Тех Парк " АД е значим сътрудник в състезанието " Иновативно дружество на годината " на самодейността Иновации.бг за поддръжка на новаторските новостартиращи, дребните и междинни предприятия, връзките наука-бизнес и развиването на новаторска екосистема, както на територията на София Тех Парк, по този начин и в страната.

В рамките на партньорството сред " София Тех Парк " АД и Фондация " Приложни проучвания и връзки " ще бъдат осъществени взаимни начинания за разпространение и надграждане на изследователския и развоен потенциал на звената в Лабораторния комплекс на София Тех Парк и връзките сред науката и бизнеса за новаторски планове. Съвместната работа ще включва и начинания в региона на нововъведенията, технологиите, предприемачеството, зелените нововъведения и градското земеделие. Целта на съглашението е и разпространение и стимулиране на интерактивното образование на деца и възпитаници с интерес към естествените науки, което е част от задачата и ролята на интерактивния център на науката и нововъведенията в София Тех Парк - ТехноМеджикЛенд, както и образуване на събития, конференции и образования за поощряване на бизнес средата, нововъведенията и предприемачеството.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР