25-тото юбилейно издание на фестивала „Сцена на кръстопът” стартира утре

...
25-тото юбилейно издание на фестивала „Сцена на кръстопът” стартира утре
Коментари Харесай

Сцена на кръстопът стартира с Укротяване на опърничавата

25-тото юбилейно издание на фестивала „ Сцена на кръстопът” започва на следващия ден вечер в 19 часа в Драматичен спектакъл Пловдив с премиера на комедията „ Укротяване на опърничавата” на режисьора Стайко Мурджев.

Понеже местата за нея са изкупени от месеци, на 27 септември ще има втора премиера.

На откриването няма да има посетители от Министерството на културата или известни артисти от остарялата генерация.

„ Подготвили сме вълнуващо двуседмично странствуване в света на театъра с най-хубавите представления на всички театри в България”, сподели новият шеф на фестивала Кръстю Кръстев.

Мотото на 25-ата „ Сцена на кръстопът” е „ Театъра Надеждата”. Спектаклите ще бъдат играни пред зали с 50% претовареност на местата.

След бутиковия репертоар през предходната година в този момент ще забележим 18 спектакъла на водещи трупи в страната. Чакаме Малък градски спектакъл зад канала, Театър 199, Сатиричния, София и Младежкия театри, театъра на НАТФИЗ и други



" Боклук " на Елена Телбис

Гостува спектакълът „ Боклук” на носителката на Икар Елена Телбис. Постановката е притежател на две такива награди и три награди " Аскеер " за тази година. Пиесата се занимава с най-дълбоките усеща, които таят душите.

За „ Сцена на кръстопът” идва и моноспектакълът „ Плач на ангел” с Христо Мутафчиев. В него той споделя за проблемите на един дребен човек в България.



" Шекспирин по време на пандемия " на Теди Москов

„ Портокалова кожа” на спектакъл „ Възраждане” е нещо противоположно - консуматорското общество, неговите изкушения и неналичието на граници на женската еднаквост. И тази режисура е с " Аскеер " за изгряваща звезда и сценография, както и за музика.

Друг предстоящ, само че към този момент показван на пловдивска сцена шлагер е „ Шекспирин по време на пандемия” на Теди Москов.

В него той припомня за чумната зараза през 1592 година, поради която затворили всички лондонски театри и локдаунът траял две години. И като по знамение младият Шекспир оживял и като създател, и като човек.

„ Сцена на кръстопът” се реализира благодарение на Министерство на културата, Община Пловдив и „ Роза Импекс”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР