25 писмени работи на ученици от градовете Шумен, Нови пазар,

...
25 писмени работи на ученици от градовете Шумен, Нови пазар,
Коментари Харесай

РИОСВ – Шумен обявява победителите в младежкия конкурс за научно есе

25 писмени работи на възпитаници от градовете Шумен, Нови пазар, Търговище и Попово участваха в състезанието за научно есе на тематика „ Да живеем екологично “.

Инициативата на шуменската екоинспекция се осъществя в границите на акцията на Министерството на околната среда и водите „ Младежи за околна среда “ и със съдействието на Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “.

В научната конкуренция сполучливо се показаха младежи от 10-и и 11-и клас от ППМГ „ Нанчо Попович “ – град Шумен, СУ „ Йоан Екзарх Български “ – град Шумен, СУ „ Сава Доброплодни “ – град Шумен, ПГСАГ – град Шумен, СУ „ Васил Левски “ – град Нови пазар, I СУ „ Свети Седмочисленици “ – град Търговище, и ПГСС „ Никола Пушкаров “ – град Попово. Конкурсът даде опция на младежите да изразят мнение по екологичните проблеми и да предложат решения за справяне с тях. Те показаха писмени работи по предпочитаните тематики на Програмата, като най-масово беше обиден казусът за ефикасното ръководство на отпадъците в посока „ нулеви боклуци “.

Конкурсните работи бяха прегледани и оценени от комисия в състав – проф. д. х. н. Хр. Христов и доцент доктор Ал. Дойчинов – преподаватели в Шуменския университет, и С. Симеонов – гл. специалист в направление „ Управление на отпадъците “ на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен. Списък с спечелилите е оповестен на интернет страниците на екоинспекцията и университета. За всички участници са планувани грамоти, за спечелилите – самостоятелни награди за първо, второ и трето място, а за образователните заведения, класирали свои възпитаници на първите 6 места са направени и ще бъдат инсталирани декоративни съдове за събиране на пластмасови капачки. Научните есета ще бъдат оповестени в университетската медия, секция България.

На 2 декември в осведомителния център на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен ще се организира публично награждаване и показване на писмените работи на спечелилите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР