25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А.,

...
25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А.,
Коментари Харесай

Двама убиха възрастен мъж, за да му задигнат мобилен телефон за 42 лева

25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А., прочут като Сали, са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за обир, съпроводен с убийството на 79-годишен мъж от добричкото село Сенокос.

Престъплението по член 199, алинея 2, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество, се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. На 27 декември 2018 година след изобилна почерпка подсъдимите решили да отидат да крадат желязо. По предложение на 25-годишния Джанел се насочили към дома на 79-годишния Георги М., пенсиониран чиновник на Министерство на вътрешните работи, който имал в двора си струпани железни тръби и стълба. Възрастният човек имал и ловна пушка, която Сали и Джанел решили да откраднат.

Молдовец умъртви българин във Варна

Когато влезнали през прилежащо празно място в двора на Георги М.,видели, че в една от стаите свети лампа и работи тв приемникът. Присъствието на Джанел и Сали било усетено от възрастния мъж. Той попитал кой е, отключил и излязъл на открито. 25-годишният Джанел го блъснал в гърдите, Георги М. паднал по тил и почнал да вика за помощ. Джанел запушил устата му, а Енчо А. почнал да удря с пета в челото потърпевшия, ритал го в главата, псувал го, а 25-годишният обвиняем нанасял юмруци и запушвал устата му.

Сали влезнал в къщата, намерил мобилния телефон на 79-годишния Георги, взел го, като скрил това от съучастника си. После двамата си разменили функциите. Джанел влезнал да тършува за ловната пушка, а Енчо ритал на ликвидиране стареца. Пострадалият дишал тежко, задушавал се и спрял да вика. След като не намерели ловната пушка, подсъдимите внесли тялото на Георги М. в дома му и го оставили да лежи в коридора.

На 28 декември 2018 година тялото му било открито там от племенницата му. Тя се обадила на кмета на село Сенокос, а поради петна от кръв в двора бил извикан и полицейски екип. Междувременно заместващата персоналния доктор на убития издала известие за гибел и Георги М. бил заровен. Няколко дни по-късно синът на 79-годишния Георги М. открил, че от къщата липсва мобилният телефон на татко му и подал сигнал. Енчо /Сали/ продал отнетия телефон на Джанел за 20 лв. и 4 л бира, като обяснил, че е подарък от сестра му.

За определяне аргументите за гибелта на 79-годишния Георги М., който бил в положително здраве и положение за възрастта си, била разпоредена и осъществена ексхумация на 12 февруари 2019 година Заключението на назначената съдебномедицинска експертиза сочи като причина за гибелта на жертвата тежка съчетана черепно-мозъчна и гръдна контузия.

И Енчо /Сали/, и Джанел са осъждани. И двамата причинители на тежкото престъпно действие са с неприятни характеристични данни и не работят. Енчо е без обучение, а Джанел – с главно. След привършване на досъдебно произвеждане двамата са приведени във варненския затвор.

Баща наръга три пъти сина си

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР