24chasa.bgСнимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски космически

...
24chasa.bgСнимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски космически
Коментари Харесай

Имало е система от езера под повърхността на Марс

24chasa.bg

Снимки на марсиански кратери, направени от американски и европейски галактически апарати, демонстрират, че евентуално е имало система от езера под повърхността на цялата планета, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Учени от Италия и Холандия използваха данни, събрани от европейския орбитален уред " Марс експрес " и американския " Марс рикънисънс орбитър ". По тях те откриха първите геоложки доказателства за огромна система с подпочвена вода на Червената планета.

Каналите, долините с форма за езера и ветрилообразните седименти в десетки дълбоки кратери в северното полукълбо на Марс са можели да се образуват единствено при съществуване на вода, настояват учените.

Резултатите удостоверяват по-ранни модели и по-малко огромни проучвания, както и че езерата може да са били свързани, сподели Фраческо Салезе от екипа.

Ралф Яуман от Германския авиокосмически център, който не е взел участие в проучването, сподели, че бъдещите спускаеми апарати на Марс ще изследват кратерите за признаци на живот в предишното. Възможно е още да има огромни количества замръзнала вода под повърхността.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР