24 Март Швейцарско-сингапурската компания за киберзащита Acronis обяви, че е

...
24 Март Швейцарско-сингапурската компания за киберзащита Acronis обяви, че е
Коментари Харесай

Acronis обяви, че участва в доклад за киберзащита на Световния икономически форум

24 Март
Швейцарско-сингапурската компания за киберзащита Acronis разгласи, че е съдействала за провеждането на ново изследване на Световния стопански конгрес (WEF), проведено за битка с възходящата киберпрестъпност в международен проект. В него се предизвестява, че неприятната киберсигурност е " ясна и сегашна заплаха ". Acronis способства за основаването на отчета със своя опит и познания от работата си в региона на киберзащитата.

Новите разкриват, че бордовете на шефовете би трябвало да играят по-активна роля в отбраната на организацията от киберрискове. Създаден от WEF, Националната асоциация на корпоративните шефове, Алианса за интернет сигурност и PwC, отчетът е резултат от едногодишното съдействие за намиране на обединен, световен и трансграничен метод към киберриска.

Организациите на всички места по света са изправени пред голямо нарастване на киберриска. Изследването на Acronis разкрива, че 31% от фирмите са обект на хакерска атака най-малко един път дневно - наклонност, която се чака да нарастне, тъй като киберпрестъпниците употребяват изкуствения разсъдък и автоматизацията, с цел да усилят сложността и успеваемостта на офанзивите. Също по този начин, Acronis откри доказателства, че допълнително от 1000 компании в международен мащаб е имало приключване на данни след нахлуване от рансъмуер през 2020 година - наклонност, която се чака да се форсира в бъдеще.

Новите правила за ръководство на борда в отчета за киберриска демонстрират по какъв начин шефовете могат да подобрят своето схващане за кибер опасности и бързо да го включат в планирането на цялостната тактика на фирмите си.

" При неналичието на базово схващане и ръководство на киберриска на ниво ръб на шефовете, пропуските в сигурността се покачват, споделя Даниел Добриговски, шеф на ръководството на Центъра за киберсигурност на Световния стопански конгрес. Тези правила дават по този начин нужните базови познания за шефовете във всяка промишленост или географска област. Киберсигурността не е просто софтуерен проблем. Това е стопански и стратегически въпрос, който е от решаващо значение в актуалната среда.

Със знанията и опита на Acronis и други водачи в киберсигурността, екипът, управителен от специалисти, разпознава 6 правилото: Киберсигурността е стратегически бизнес фактор; Разбиране на икономическите мотори и въздействието на киберриска; Съгласуване ръководството на киберриска с потребностите на бизнеса; Гарантиране, че организационната политика поддържа киберсигурността; Включване на експертна политика по киберсигурност в ръководството на борда; Насърчаване на систематичната резистентност и съдействие.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР