24-годишният преподавател от Пловдивската математическа гимназия Георги Георгиев-Аршата е победител

...
24-годишният преподавател от Пловдивската математическа гимназия Георги Георгиев-Аршата е победител
Коментари Харесай

Пловдивски учител е автор на логото за присъединяването на България в еврозоната

24-годишният учител от Пловдивската математическа гимназия Георги Георгиев-Аршата е победител в състезанието на Министерството на финансите за формалните лого и слоган на акцията за присъединението на България в еврозоната.

Логото на акцията съдържа в себе си три съществени детайла - българския байрак, знака за еврото и евромонетата. Трикольорът е художествено вплетен в хоризонталните детайли на класическия знак за евро, а композицията е построена в поредност от концентрични кръгове, които са в пропорцията на монета от едно евро.

Според Георги Георгиев, мотото на акцията „ Единството е мощ “, на което той е създател, е въодушевено от добре познатата легенда за кхан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки. Според създателя слоганът символизира и силата, която България през днешния ден черпи като част от огромното европейско семейство, още повече присъединението на страната към еврозоната е последна фаза в границите на европейската ни интеграция.

„ Слоганът е най-краткият вид на тази легенда. Единството е мощ, както ние ставаме единни с Европейския съюз по още един метод, като сме с единна валута. В сходен конкурс, хора като мен, които се занимават с дизайн, вземат участие, с цел да може работата им да послужи за нещо същинско “, разяснява спечелилият Георги Георгиев-Аршата.

Предстои му да приключи магистратура „ Визуална връзка “ в Националната художествена академия, в катедра „ Плакат “. Учил е „ Рекламна графика “ в Националната художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ в Пловдив. През 2022 година приключва бакалавърска степен „ Плакат и образна връзка “ в Националната художествена академия. Има и втора компетентност „ Педагогика на изобразителното изкуство “ и сега преподава на възпитаници в Математическата гимназия в Пловдив, както и на деца в детска градина в града. Печели редица награди в състезания и участия в изложения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР