24-годишния плувец Теодор Цветков от Русе започна своя 20-часов маратон

...
24-годишния плувец Теодор Цветков от Русе започна своя 20-часов маратон
Коментари Харесай

20 часово плуване с вързани крата за благотворителност

24-годишния плувец Теодор Цветков от Русе стартира своя 20-часов маратон на плуване с вързани крайници. Целта му е да събере средства за построяването на рехабилитационен комплекс за деца с увреждания.
Теодор Цветков плува в басейна на Спортното учебно заведение в Русе. Неговите планове са да направи 3000 дължини. Така той ще премине 50 км. Подобна самодейност се прави за първи път у нас смятата от фондация " Александър Русев ", които поддържат Теодор в начинанието му.

Благородната идея към този момент сплоти доста хора, които осигуриха безплатно даже терен за бъдещия рехабилитационен комплекс, оповестява Българска национална телевизия.

До в този момент младият мъж и треньорът му по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 деца и младежи, които страдат от церебрална парализа, да създадат първите си стъпки. Плувците са създали специфична стратегия, при която децата минават през серия от извършения във водата и по този метод напредват в развиването си.

" Най-различни раздвижвания. Учим ги да плуват. До в този момент всяко дете има прогрес, дори има и деца, които са прохождали. Давам всичко от себе си - това е ", декларира преди старта на маратона си Теодор Цветков.

Ако всичко се развива по проект, чака се Теодор да финишира на следващия ден по обяд. За да поддържат идеята на Теодор Цветков, към басейна на Спортното учебно заведение в Русе са се събрали доста родители на деца с увреждания и жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР