24-годишната Велина Пенчева е завършила интериорен дизайн в Нов български

...
24-годишната Велина Пенчева е завършила интериорен дизайн в Нов български
Коментари Харесай

Модерни времена! Тристаен апартамент в индустриален стил

 24-годишната Велина Пенчева е приключила интериорен дизайн в Нов български университет. Младата дама е част от екипа на организацията за недвижими парцели " Трафик Пропъртис " и създава интериорни планове за клиентите. В рубриката ни " ДОМЪТ -ВДЪХНОВЕНИЕ " Велина тя показва нови хрумвания и разработки.

Тема на седмицата е ИНДУСТРИАЛНИЯТ ДИЗАЙН.

СЪЩНОСТ

В този план е създаден и показан образно и накратко интериорен план за 3-стайно жилище. Клиентите са семейство /майка, татко и дъщеря/, който се местят в Пловдив от малко градче. Апартаментът е обзаведен в Индустриален жанр по избор на клиента, като в дизайна на жилището има и нотки на съвременен и скандинавски жанр.



СТИЛ

Индустриалният жанр се дефинира като изтънчен и праволинеен, въодушевен от интериора хранилища, заводи и други индустриални структури. Визията съчетава оголени архитектурни елементи, включва голи тухли, метали и дърво, както и рециклирани материали. Обзавеждането в промишлен жанр нормално е издръжливо и изчистено. Мебелите имат елементарен дизайн, солидна тапицерия с естествени текстури и неутрални цветове.

Гъвкавостта на стила дава опция да бъде разбъркан с доста разнообразни декоративни усети. Не е нужно обзавеждането да е тотално в този жанр, само че даже и дребните детайли могат да добавят и да създадат жилището напълно.



МАТЕРИАЛИ

Характерно за този жанр са тухлените стени и тавани, вместо измазан гипсокартон. По този метод се придава заводски жанр и селски нюх. Среща се и потреблението на оцветени тухли

Бетонените стени и подове също са неразделна част от стила. Плотове и други детайли също намират място. Бетонът нормално е мрачно сив и пасва добре с разнообразни метали и дърво.

Употребата на груби дървени материали е мощно публикувана в този жанр. Дървени греди по стените и тавана също са страховит детайл, допълващ интериора

Оставянето на суровите детайли в пространство е основно. За да се получи заводски тип, е значимо да се покажат суровите кости на пространството, с което ще работи. Показването на стоманени греди, тръби и канали ще придаде на помещението „ незавършен “ тип, който е тъкмо индустриалното въодушевление, което желаете.



ФОРМИ

Формите, употребявани за промишлен интериорен дизайн, се състоят основно от квадратни линии и блокове. Това не значи, че би трябвало да се заобикалят органични криви и нереални форми, само че се свеждат до най-малко, с цел да се резервира индустриалното чувство.



ЦВЕТОВЕ

В индустриално пространство се заобикаля потреблението на смели и ярки цветове. Понякога се срещат кафяви или тъмносини нюанси, само че най-вече дизайнерите се придържат към неутрални палитри, които се състоят от сиво, черно и бяло или железна цветова палитра сребро и злато.



ОСВЕТЛЕНИЕ

Що се отнася до осветяване, крушката на Edison е най-често срещаният избор. Компании като Schoolhouse Electric са доста известни при основаването на красиви осветителни тела, употребяващи голи крушки в техния промишлен дизайн.

Друго постоянно срещано осветяване е по този начин нареченото Cage lighting. Този вид съставлява увити железни прътове към крушка, образуващи клетка.

Могат да се употребяват и доста огромни висящи лампи с железни куполи или настолни лампи, които служат за помощно осветление на пространствата.

Най-характерни са този жанр са прозорците с огромни черни рамки, образуващи мрежа. Те припомнят на фабрични пространства и складови прозорци и също по този начин пропущат доста светлина.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР