24 деца са загинали при катастрофи от началото на годината.

...
24 деца са загинали при катастрофи от началото на годината.
Коментари Харесай

България е на второ място по брой жертви от катастрофи в ЕС

24 деца са починали при произшествия от началото на годината. Страната ни е на второ място в Европейски Съюз по брой жертви при пътни произшествия на 1 милион души. Пред нас е единствено Румъния, където починалите са повече. Това стана ясно на конференция по пътна сигурност.


Всяка година един милионен град в света умира във войната по пътищата. Жертвите в страните от Европейския съюз са минимум, само че максимален принос в черната статистика дават България и Румъния, където на 1 милион души население в автомобилни произшествия умират два пъти повече хора в сравнение с във Англия. До 2020 година би трябвало да сме понижили жертвите на половина спрямо 2010.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: В безспорни числа това значи, че броят на починалите през 2020 година не трябва да надвишава 388. И въпреки през миналата година да е налице понижение на броя на починалите спрямо предходните две години, към момента сме надалеч от задачата.
Неспазването на разпоредбите за придвижване и експанзията на пътя се считат за основни аргументи, които водят до човешка неточност и тежка злополука. Често това се случва поради неприятна подготовка на водачите, изключително тези взели брошура през последните 20 години. Според специалисти е належащо да се трансформират стратегиите за образование на водачи. От транспортното министерство плануват връщане на полигона, както и шофирането в сложни условия.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: И контролът по теоретичното и практическо образование и респективно контролът върху полагането на теоретични и на практика изпити, следва да бъде, ще употребявам мека дума, усъвършенстван.
Предвижда се още въвеждането регистрация и надзор на автосервизите, както и основаването на цялостно електронно досие за техническото положение и ремонтите на всеки автомобил. Състоянието на пътищата и системите за сигурност са различен главен проблем, на който се търси решение. В мощ са към този момент нови условия за планиране на пътища.
Малина Крумова, зам.-министър на районното развиване и благоустрайството: Да се обезпечава по-безопасно придвижване, да се дава по-безопасна инфраструктура за обслужване на пътни транспорти, водачите и пасажерите в тях.
Новите първокласни пътища и автомагистрали към този момент би трябвало да бъдат по-широки. Такива условия ще важат и при рехабилитация на съществуващи към този момент пътни прави.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР