24-часова национална стачка в Гърция заплашва да блокира транспорта в

...
24-часова национална стачка в Гърция заплашва да блокира транспорта в
Коментари Харесай

24-часова национална стачка ще блокира транспорта в Гърция на 1 май

24-часова национална стачка в Гърция заплашва да блокира превоза в цялата страна на 1 май - освен градския само че и междуградския, в това число и фериботите. Стачката е оповестена от синдикатите в Гърция във връзка Международния ден на труда и като митинг против срещу политиката на държавното управление, провокирала възходящо обществено неодобрение.Заради дългия уикенд българите отпътували за Гърция, които се чака да се завърнат в понеделник евентуално са доста. Тези, които пътуват единствено с автомобил в континенталната част няма да бъдат наранени изключително, само че хората, които употребяват и ферибот ще би трябвало да отсрочат връщането си с един ден.

24-часова национална стачка в Гърция заплашва да блокира превоза в цялата страна на 1 май - освен градския само че и междуградския, в това число и фериботите. Стачката е оповестена от синдикатите в Гърция във връзка Международния ден на труда и като митинг против срещу политиката на държавното управление, провокирала възходящо обществено неодобрение.

Заради дългия уикенд българите отпътували за Гърция, които се чака да се завърнат в понеделник евентуално са доста. Тези, които пътуват единствено с автомобил в континенталната част няма да бъдат наранени изключително, само че хората, които употребяват и ферибот ще би трябвало да отсрочат връщането си с един ден.

Гръцките медии оповестяват, че ще бъдат спрени от придвижване метрото и травмваите в Атина, само че рейсовете и тролеите ще работят от 9 да 21 часа. Националната железница също ще бъде в 24-часова стачка. За едно денонощие няма да работят и чиновниците на фериботите и лодките, като корабите ще останат дебаркирали във всички гръцки пристанища. Очакват се демонстрации в огромните градове и на други места, което ще докара до прекъсване на придвижването и там.

Американското посолство в Гърция издаде публично предизвестие да се заобикалят местата на демонстрациите, защото през годините на тях от време на време се е стигало до конфликти с полицията.
Реклама
Ще бъдат затворени и магазините, ще работят единствено заведения за хранене и кафенета, оповестява БНР.

От онлайн платформата " Ние потребителите " напомнят опциите, с които разполагат туристите, възнамерявали напредване с ферибот - да изискат отменяне на билета или възобновяване на сумата, като поучават да се има поради, че разписанията на фериботите в дните след стачката също могат да бъдат наранени.
Свързани публикации Да гониш с лодка влакове: Визиите за превоза от двете страни на Дунав 28 април 2023, 15:37 Подкаст | Как българите " превзеха " Гърция 16 септември 2022, 15:20 Крайбрежието на Кавала в пика на цените на парцелите 16 септември 2022, 06:50
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР