2376 лв. са необходими месечно на тричленно семейство (двама възрастни

...
2376 лв. са необходими месечно на тричленно семейство (двама възрастни
Коментари Харесай

КНСБ: 2376 лв. трябват на тричленно семейство за приличен живот

2376 лева са нужни месечно на тричленно семейство (двама възрастни и дете до 14 години) за порядъчен живот. Това е с към 400 лева повече по отношение на септември предходната година. За самичък работещ трябват най-малко 1320 лева, което е с 217 лева повече за година. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров при обобщението на издръжката на живот. 1, 800 млн. работещи са под прага, нужен за естествен живот.

Основна причина за компликациите със сметките е повишаването на природния газ – 5 пъти по отношение на предходната година. От 1 юли цените на тока за семействата са скочили с 3,4%, на топлоенергията – с 39%, а на водата – с към 40%. Българите са сложени пред съществени тествания през идните зимни месеци, споделиха от КНСБ. 76% се тормозят по какъв начин ще си заплащат сметките, за 40% най-сериозният проблем е ценовият потрес.

С 45% са поскъпнали най-необходимите артикули от дребната потребителска кошница по отношение на предходната година, разгласи шефът на Института за обществени и синдикални проучвания Любослав Костов. Ако за 20-те артикули предходната година са стигали 65 лева, то през днешния ден са нужни 95 лева Сред тях са самун, кайма, брашно, яйца. Да си купиш тези артикули в Хърватия и Румъния излиза по-евтино, изясни специалистът.

За нас компенсирането на приходите с инфлацията няма опция, заключи президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР