23 Юни Биткойн е загубила повече от 50% от своята

...
23 Юни Биткойн е загубила повече от 50% от своята
Коментари Харесай

Биткойн падна под половината на върховите си стойности от април

23 Юни
Биткойн е изгубила повече от 50% от своята върхова стойност, реализирана в средата на април, от съвсем 65 000 $. Най-известната криптовалута стартира 2021 година със стойности към 29 000 $ след четирикратно нарастване през 2020 година, само че в този момент за първи път от януари месец насам цената ѝ пада под 30 000.

" Подобни сигнали загатват, че търговците на биткойн могат да се окажат в бурни води през идните седмици ", изяснява Шон Рууни, началник на научните проучвания във Valkyrie Investments.

Наблюдатели и анализатори считат, че пред биткойн може би предстоят тежки времена при стойности от към 20 000 $.

" Всеки важен спад под 30 000 $ ще накара доста играчи да хвърлят в кърпата ", споделя Мат Малей, основен пазарен пълководец на Miller Tabak+Co. " Следователно, криптовалутата няма по какъв начин да се върне в тийнейджърска възраст в кратковременен проект. "

Това е незабравим спад за цифровия актив, който единствено преди седмици вървеше стремглаво нагоре след позитивното отношение както на Уолстрийт, по този начин и на вложителите на дребно. Но негативният фокус върху употребяваната сила, нужна за добива му, за който главно е отговорен Илон Мъск, както и усложненията от страна на Китай тласнаха надолу биткойн през последните седмици.

В понеделник централната банка на азиатската страна разгласи, че е призовала чиновници от най-големите кредитори, както и AliPay, да не нарушават възбраната за криптовалутни услуги. Китайските управляващи се пробват интензивно да прекратят всевъзможни интервенции за рандеман на цифрови пари.

" Най-спекулативната част от пазара е криптовалутата ", споделя Ерик Дитон, президент и ръководещ шеф на The Wealth Alliance. " В последна сметка това, което дефинира цената на биткойн, е приемането му и по-голямото търсене и предложение. Когато страна като Китай се разгласи против биткойн, това в действителност боли, а цената внезапно пада. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР