23 Май Как протече ТУЕС ФЕСТ 2021, кои бяха най-интересните

...
23 Май Как протече ТУЕС ФЕСТ 2021, кои бяха най-интересните
Коментари Харесай

ICTalks #66 - ТУЕС ФЕСТ 2021

23 Май
Как протече ТУЕС ФЕСТ 2021, кои бяха най-интересните планове и кои са спечелилите? Това обсъждаме в с основния редактор на Computerworld.bg Владимир Владков.

" Събитието мина под мотото 48 часа ТУЕС и с изключение на самите планове, които бяха показани и се състезаваха за тези награди, задачата на уредниците беше да показа опциите на самото учебно заведение за образование - по какви тематики работят, по какъв начин са развиват учениците, какви познания получават и по какъв начин могат да се развият и по-късно, защото огромна част от менторите на самите възпитаници и на плановете са някогашни ученици на ТУЕС, част от тях работещи и във огромни компании - също измежду спонсорите на самото събитие ", описа Владков.

" Честно казано, аз съвсем не видях слаб план измежду всичките 69 плана ", разяснява той.

Най-голям брой планове са регистрирани в категорията " Роботика " - 35 плана от общо 69. " Част от тях ги има към този момент като подготвени артикули, в това число и български компании ги създават и продават, само че е хубаво, че възпитаници се занимават и показват съвсем приключени решения ", описа още Владков.

И още: Кои планове отличи журито? Къде намират развиване приключилите ТУЕС? Ще припознаят ли компаниите някои от плановете и ще влагат в развиването им?
Чуйте тук:
·
Последвайте ICTalks в,, или.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР