23 Март Volkswagen ще изгради шест фабрики за батерии в

...
23 Март Volkswagen ще изгради шест фабрики за батерии в
Коментари Харесай

VW изгражда шест фабрики за батерии в Европа до 2030 г.

23 Март
Volkswagen ще построи шест заводи за акумулатори в Европа до 2030 година
Комбинираният потенциал на новите мощности се чака да доближи 240 гигаватчаса годишно. Това значи, че немският производител ще може да създава горивни кафези за съвсем 5 милиона електрическия автомобил годишно, което ще му помогне да реализира амбициозните си проекти във връзка с електрифицирането на портфолиото си. Концернът чака 70% от продажбите му в Европа и повече от 50% от тези в Съединени американски щати и Китай да бъдат на електрически коли до края на десетилетието.

Групата също по този начин желае да усили броя на точките за зареждане в Европа петкратно до 2025 година.

Като част от тактиката си, показана в понеделник, VW ще увеличи своя дял в шведския стартъп за произвеждане на акумулатори NorthVolt. Автомобилният колос е направил поръчка за 14 милиарда $ за акумулатори от NorthVolt през идващото десетилетие, трансформирайки по този метод шведската компания, дело на някогашни мениджъри в Tesla, в собствен водещ снабдител в района.

Това ще докара до построяването на първата гигафабрика на Northvolt, ситуирана наоколо до Арктическия кръг в Северна Швеция, увеличавайки потенциалът ѝ надалеч над настоящия плануван най-много от 40 гигаватчаса, защото компанията към този момент има поръчки за повече от 27 милиарда $ от индустриални клиенти.

Този ход ще помогне за обезпечаване на задоволително акумулатори, тъй че VW да бъде същински съперник на Tesla, като в същото време се понижи зависимостта на компанията от преобладаващите световни производители като LG Chem и Catl, които доставят акумулатори на доста разнообразни производители.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР