23 Март На 18 март беше обявено началото на Европейския

...
23 Март На 18 март беше обявено началото на Европейския
Коментари Харесай

Нова инициатива ще стимулира развитието на иновациите в Европа

23 Март
На 18 март беше оповестено началото на Европейския иновационен съвет/ European Innovation Council (EIC) към програмата Хоризонт Европа. С бюджет от 10 милиарда евро за интервала 2021-2027 година EIC е най-големият финансов инструмент за нововъведения с огромен капацитет за софтуерен и пазарен пробив и ще разполага с три съществени схеми за финансиране:

EIC Pathfinder, която се отнася до технологиите на ранен стадий (бившата скица за бъдещи и нововъзникващи технологии), ще се стреми да откри идващото потомство технологии в изследователското пространство и да тества какви са техните благоприятни условия.

Нова скица, наречена EIC Transition activities, има за цел да се оправи с пропастта сред обещаващата лабораторна технология и превръщането й в бизнес предложение. Това ще бъде особено финансиране, отворено за пускане на spinout компания, за лицензионни договорености и други То ще поддържа както узряването на технологията, по този начин и анализите дали тя работи в подтекста на своето бизнес приложение - какъв е нейният пазар, каква е тактиката за нейната комерсиализация и бизнес развиване.

EIC Accelerator е главната скица за самостоятелно финансиране на софтуерни решения, както за новаторски започващи компании, по този начин и за новаторски МСП. Основава се на Инструмента за МСП по Хоризонт 2020 и на опита, добит през последните няколко години по пилотния EIC. Акселераторът поддържа радикални нововъведения с фокус върху т.нар дълбоки технологии, които трансформират статуквото и имат потвърден капацитет за напредък и пазарен триумф. Общият бюджет на инструмента е 1 милиарда евро.

Финансирането е под формата на грантове до 2,5 млн. евро за развиване на нововъведението до пазарна готовност; директни дялови вложения до 19 млн. евро, ръководени от EIC Fund, за мащабиране на нововъведението и други разноски. В допълнение, определените от EIC компании получават достъп до менторство, вложители и корпорации в границите на така наречен корпоративни дни, капиталови събития, интернационалните изложби и доста други благоприятни условия като част от EIC общността.

Повече информация за EIC можете да откриете.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР