23-годишният Травис Кинг прекоси границата от Южна Корея на 18

...
23-годишният Травис Кинг прекоси границата от Южна Корея на 18
Коментари Харесай

Пхенян с първи коментар за арестувания американски войник. КНДР готови да преговарят?

23-годишният Травис Кинг прекоси границата от Южна Корея на 18 юли. Редникът е трябвало да бъде ескортиран назад в Съединени американски щати по дисциплинарни аргументи. Преди да се качи на летище Инчеон обаче е избягал и се е слял с туристическа група на границата.

Командването на Организация на обединените нации, което управлява демилитаризираната зона (DMZ), е потърсило информация за Кинг употребявайки директната си телефонна линия със севернокорейската войска [KPA] в зоната за взаимна сигурност. Отказа обаче да даде повече детайлности за отговора на Пхенян.

Преди да пресече границата на КНДР Кинг е излежавал два месеца в ареста в Южна Корея по обвиняване в нахлуване. Освободен е на 10 юли. 

Той е експерт по разузнаване, който е бил в армията от януари 2021 година и е бил в Южна Корея като част от ротацията си.

 

Това е следващата частица в комплицираните връзки сред Пхенян и Вашингтон. Отношенията сред двете страни са в извънредно ниска точка. Гражданите на Съединени американски щати се поучават да не вървят там.

 

Пхенян е задържал минимум 20 американски жители от 1996 г.до през днешния ден. 

Ото Уормбиър – Студент от Университета на Вирджиния, Уормбиър беше задържан като част от туристическа група през януари 2016 година и наказан на 15 години тежък труд. Малко след произнасянето на присъдата той изпадна в кома при неизяснени условия и беше освободен през 2017 година Малко по-късно умря.

60-годишният Брус Байрън Лоуранс от Мичиган беше арестуван през октомври 2018 година, откакто нелегално мина в Северна Корея от Китай, само че бе освободен единствено месец по-късно. Американски чиновници допуснаха, че бързото му освобождение може да е било опит за възстановяване на връзките със Съединени американски щати след високопоставени диалози с президента Доналд Тръмп.

Ким Хак-сонг, Тони Ким и Ким Донг-чул - учени от Университета за просвета и технологии в Пхенян и един предприемач – всички американски жители от корейски генезис – бяха задържани по обвинявания в шпионаж и други през 2016 година и 2017 година Те бяха освободени дружно през май 2018 година, преди диалозите сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач.

Евън Хунзикер – Хунзикер, тогава 26-годишен, е арестуван от севернокорейските управляващи през 1996 година, откакто плува пийнал и гол през границата от Китай, провокиран от собствен другар. Задържан е три месеца по обвинявания в шпионаж, преди да бъде освободен през ноември 1996 година Той се самоуби месец по-късно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР