23-годишният финландец Томас Кайко триумфира с голямата купа като победител

...
23-годишният финландец Томас Кайко триумфира с голямата купа като победител
Коментари Харесай

Финландец спечели европейския турнир по боулинг в София след изключителна финална игра

23-годишният финландец Томас Кайко победи с огромната купа като победител в десетото юбилейно издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2019 по боулинг, което приключи късно нощес в Joy Station, Студентски град. Шампионатът за поредна година беше и с рекорден награден фонд от 55 000 евро. В препълнената зала Кайко завоюва финалната игра против Тобиас Бьординг от Германия, като до последния пин не беше ясно кой от двамата ще бъде първенец. На третата позиция е Пири Пухаринен също от Финландия, а в Топ 4 влезе и Карстен Хансен от Дания. 216 състезатели от 28 страни взеха присъединяване в тазгодишното издание, което беше повече от оспорвано и забавно през всичките девет дни.

“Получи се доста мощен шампионат и това доста ни радва като уредници. Всяка година идват нови играчи, които са измежду водещите в Европа и демонстрират своята класа и капацитет. Мисля, че успяхме да се оправим с всичко към шампионата и се показахме като положителни домакини. Изобщо не е елементарно да се вършат сходни шампионати, тъй като част от състезателите са експерти, с огромни условия и трябваше да бъдем оптимално готови за всяка обстановка. Благодаря на целия си екип, който работи съвсем непрекъснато от първия ден до нощес. Сега се приготвяме за следващото издание на Фантастико оупън, което е обичайно и още веднъж ще бъде на съвършените условия в Joy Station”, сподели Теодора Дончева, основен уредник на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2019.

От българите, които влязоха във финала, с най-предно класиране приключи Пламен Станчев - 23-о място. Георги Димов стана 30-и, Тодор Личев е 32-и, а Марина Стефанова е 36-а. В крайното нареждане в Група В първото място заслужи Елвис Димперс от Литва, втори и трети са българите Георги Делийски и Иво Кларк. Веднага след финалната игра на шампионското празненство бяха наградени призьорите, като всички благодариха на уредниците за отличната работа обвързвана със приключилия шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР