22 Юни Ученици от Средно училище Иван Вазов в гр.

...
22 Юни Ученици от Средно училище Иван Вазов в гр.
Коментари Харесай

Български ученици създават робот за разделно изхвърляне на отпадъци и робо пазарска количка

22 Юни
Ученици от Средно учебно заведение " Иван Вазов " в гр. Вършец създават собствен робот за разделно изхвърляне на отпадъците, както и роботизирана пазарска количка. Благодарение на софтуерните решения, навлизащи в българските учебни заведения, младежите в страната към този момент имат опция сами да основават и програмират роботи, посредством които да вземат решение разнородни проблеми.

Училището в гр. Вършец цифровизира своята активност с бързи темпове и подчертава върху потреблението на LEGO® Education. Образователните роботи на LEGO са особено основани да подтикват творчеството на учениците, да ги срещнат с основите на програмирането, да поддържат цялостното им развиване, както и да надграждат уменията и мирогледа им, подготвяйки ги за техните бъдещи специалности.

" Горещо предлагаме включването на LEGO® Education в образователните занятия, изключително в прогимназиален стадий. По този метод времето в класната стая минава незабелязано и под формата на игра и развлечение децата научават доста нови неща и получават необятни хоризонти за развиване на техния разсъдък ", показва шефът на образователното заведение Ани Ангелова.

Центърът по роботика в учебното заведение във Вършец разполага с 15 комплекта LEGO® Education SPIKE™ Prime, а част от учениците са минали сполучливо през два модула - " На пазара " и " Отговорност към природата ". Преподавателите в учебното заведение споделят, че практическата работа с тези роботизирани комплекти стимулира децата да вземат участие интензивно в образователния развой, да работят в екип и усилва интереса им към поставените задания.

" Екипът на СУ " Иван Вазов " в гр. Вършец и неговите ученици извървяха дълъг път и реализираха съществени резултати в работата с LEGO® Education решенията. За по-малко от година, те към този момент минават към по-сложни задания и провокират децата да мислят сериозно, да програмират и да вземат решение проблеми ", добавя Димитър Дряновски от Център за креативно образование, който е главен сътрудник на учебното заведение при внедряването на LEGO® Education просветителни артикули и други софтуерни решения.

През идната образователна година учениците от Vа и Vб клас на СУ " Иван Вазов " ще работят по нов модул, наименуван Стандарт+. С негова помощ се надгражда образователното наличие по български език и литература, математика, технологии и предприемачество и осведомителни технологии. Заниманията с LEGO® Education комплектите ще се организират в часовете по роботика и програмиране и включват разработване и представяне на краен артикул. Така петокласниците ще създадат своите първи и най-важни стъпки към STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics) дисциплините.

По-долу можете да видите по какъв начин учениците от СУ " Иван Вазов " създават робот за разделно изхвърляне на боклуци и робо пазарска количка.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР