22 Юни Технологичният гигант Amazon притежава компания за роботаксита, експериментира

...
22 Юни Технологичният гигант Amazon притежава компания за роботаксита, експериментира
Коментари Харесай

Amazon с нов ход на терена на автономните превозни средства

22 Юни
Технологичният колос Amazon има компания за роботаксита, опитва с роботи за доставка, които се движат по тротоара, а в този момент обмисля да придобие огромен дял в стартъп, разработващ роботизирани камиони.

Според Bloomberg колосът в електронната търговия неотдавна е направил поръчка за 1000 системи за самостоятелно шофиране на основаната в Калифорния започваща компания Plus.ai, а също по този начин обмисля да закупи 20% от нея - ход, който може да промени съществено метода, по който компанията доставя артикули.

Plus неотдавна разгласи проектите си да стане обществена компания и Amazon не пропусна тази вест. Очаква се започващата компания да получи почти 500 милиона $ от договорката с Amazon, а общата ѝ пазарна капитализация може да доближи и до към 3,3 милиарда $.

Amazon от години е закрепена върху роботизираните камиони. Базираната в Сиатъл компания даже към този момент тества доставките на някои артикули посредством самоуправляващи се огромни платформи, проектирани от стартъпа Embark през 2019 година И до момента в който самостоятелните транспортни средства към момента не са оправдали огромния звук към себе си, то доста анализатори считат, че появяването на жиснеспособни самостоятелни товарни машини може да се случи напълно скоро.

В допълнение към Embark и Plus, Amazon оказа помощ с инвестиция от 500 милиона $ и на Aurora, стартъп за самостоятелни технологии, ръководен от някогашния началник на дивизията за самоуправляващи се коли на Гугъл. Гигантът влага и в Rivian, компания за електрически транспортни средства, която създава микробуси за доставка за компанията. Не на последно място, предходната година Amazon закупи Zoox - стартъп, който създава лично самостоятелно транспортно средство за търговски услуги за споделено пътешестване.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР