22 Юни Германският регулатор Federal Cartel Office стартира разследване, за

...
22 Юни Германският регулатор Federal Cartel Office стартира разследване, за
Коментари Харесай

И Германия започва разследване за антиконкурентни практики срещу Apple

22 Юни
Германският регулатор Federal Cartel Office започва следствие, с цел да дефинира дали софтуерният колос Apple е постигнал господстваща позиция на пазара посредством основаване на цифрова екосистема, центрирана към iPhone и iOS. Това е четвъртото сходно следствие на службата, стартирано през 2021 година, като в обсега на останалите три попадат нормалните обвинени Фейсбук, Amazon и Гугъл. Германия ускори като цяло натиска върху огромните софтуерни компании, откакто нови законодателни промени разрешиха на Federal Cartel Office да предотвратява опцията огромни компании от разнообразни пазари да постановат антиконкурентни практики.

От регулатора разясняват, че имат за цел " да определим смисъла на дейностите на Apple в другите браншове, като изследваме дали нейната iOS екосистема не е довела до пазарно владичество ". Андреас Мунд, президент на организацията, отбелязва, че Apple създава голям брой хардуерни артикули в допълнение към услугите си като App Store, iCloud, Apple Music и Apple TV. Затова и Federal Cartel Office ще оцени позицията на компанията и ще изследва " размера на нейните софтуерни и финансови запаси, както и достъпа до данни ".

Основният фокус на следствията ще бъде върху работата на App Store, защото магазинът за приложения разрешава на Apple " по доста способи да въздейства върху бизнес активността на трети страни ". Регулаторът ще прегледа и тъжби, повдигнати от други страни, в това число Европейската комисия, по въпроси като такси при покупки на приложения, следене на потребителите в новата актуализация на iOS 14.5 и настоящия спор на Apple със Spotify.

Ходът на Германия идва, откакто предходната седмица Англия започва следствие, обвързвано с превъзходството на Apple и Гугъл в разнообразни браншове.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР