22% от хората, които работят без трудов договор, са наети

...
22% от хората, които работят без трудов договор, са наети
Коментари Харесай

Хора без договори работят главно в хотели и ресторанти

22% от хората, които работят без трудов контракт, са наети в хотелиерството и ресторантьорството. Това демонстрират инспекциите на Главната ревизия по труда от началото на годината до края на септември. В такива обекти са полагали недеклариран труд 487 лица при 2223 открити случаи общо.

Любопитно е, че този бранш продължава да наема хора без контракти, макар че е във фокуса на вниманието на всички поради претенциите за антикризисна поддръжка. Миналия юли.

За да не наподобява, че понижаваме налозите единствено за алкохол и кръчми, държавното управление от кумова срама смъкна налога и за книгите и бебешките храни и хигиенични материали. От това за жителите не последва никаква изгода - цените в заведенията за хранене освен не бяха понижени, само че даже се покачиха този летен сезон.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ако отстъпката с понижаване на ДДС-то влезе в действие, то от бр...

Съвети

ГИТ припомня на служащите и чиновниците, че с цел да бъдат предпазени техните трудови и осигурителни права, би трябвало да имат подписан писмен трудов контракт, регистриран в Националната организация за приходите. Работодателят е задължен, преди да стартират работа, да им връчи образец от трудовия контракт, подписан и от двете страни, копие от уведомлението за регистрацията му в Национална агенция за приходите и копие от длъжностната характерност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР