22 Март Започна кандидатстването за третото издание на обучителната програма

...
22 Март Започна кандидатстването за третото издание на обучителната програма
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за обучителната програма Jump2IT

22 Март
Започна кандидатстването за третото издание на обучителната стратегия Jump2IT, проведена от " Аксенчър " и специалистите от ITCE и Skills Assembly. Проектът дава опция на 20 души, без предишен опит, само че с изявен интерес и мотивация за развиване в ИТ сферата, да получат нужните познания, умения и пълномощия за сполучлив старт на софтуерната си кариера в областта на Software Quality Assurance. Тя е с дълготрайност три месеца, обгръща интервала април - юли, 2021 година и цели възстановяване на насищането на пазара със способни и квалифицирани фрагменти в бранша.

Записването за програмата се реализира до 12 април. Успешните претенденти не имат предишен опит в ИТ сферата, само че имат упоритост за кариерно развиване в нея и положителни знания по британски език. Няма характерни условия за възраст, генезис, предишно обучение. Предвид актуалните ограничавания, провокирани от разпространяването на ковид, програмата ще започва в онлайн формат.

Завършилите програмата са изцяло подготвени да стартират работа, като младши експерти. Броят на селектираните участници разрешава използването на самостоятелен метод на образование от страна на лекторите - опитни експерти с кариера в ИТ промишлеността. Основна задача е придобиване на нужните софтуерни умения по отношение на процеса по основаване на едно приложение, обезпечаването и поддръжката на неговото качество посредством тестване на финалния артикул. В допълнение към тях, програмата слага фокус и върху придобиването на така наречен " меки умения " - другарство и адаптиране към работната среда, работа в екип, организация на времето и приоритизиране.

Резултатите от предходното издание на програмата, което завърши през юли 2020 година, са безапелационни. Само няколко месеца след нейния край, 11 от общо 30 от приключилите експерти сполучливо започват своята кариера в интернационалните ИТ компании - 7 от тях, в направлението Software Quality Assurance. Участниците минават през серия от обучителни и кариерни сесии, учредени на правилото на самостоятелен метод от страна на професионални обучители. В края на програмата, те получават документ, удостоверяващ добитите познания и умения. Срещат се и с квалифицирани HR експерти и водачи в ИТ компании у нас, които да им оказват помощ в процеса на намиране на подобаваща работа.

Програмата Jump2IT е финансирана напълно от " Аксенчър " и SkillsAssembly. Заедно, те съчетават дългогодишния интернационален опит с локалната експертиза и създават план, носещ ослепителен детайл на корпоративна обществена отговорност, с изгоди както за обособени човеци, по този начин и за бизнес средата изобщо. Курсистите се приготвят за реализация на ИТ пазара изобщо, без уредниците да им обезпечават позиция измежду екипите си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР