22 Март StoreDot, пионер в разработката на технологии, които са

...
22 Март StoreDot, пионер в разработката на технологии, които са
Коментари Харесай

Да заредиш електромобил за 5 минути – мисията възможна

22 Март
StoreDot, пионер в създаването на технологии, които са ориентирани към превъзмогването на сериозната преграда пред всеобщото приемане на електрическите автомобили - обсега и зареждането - разгласи, че е потвърдила комерсиалната жизненост на технологията си за рисково бързо зареждане - XFC (extreme fast charging). Технологията употребява нанометалоиди и патентовани от компанията съединения.

StoreDot разгласи, че към този момент разполага с инженерни мостри на своите акумулатори, зареждащи се за 5 минути. Това е значим крайъгълен камък за нейната задача да отстрани проблемите с обсега на електрическите автомобили и времето, нужно за тяхното зареждане, откакто показва комерсиалната жизненост на XFC батериите на процедура.

StoreDot пуска първата индустриална партида тестови кафези, която цели да показа технологията на евентуални сътрудници в електромобилната промишленост. Батерията от първо потомство е употребена за проява на цялостното зареждане на двуколесно електрическо транспортно средство единствено за 5 минути за първи път в историята, като технологията може да предложи ултра бързо зареждане и на редица други промишлености като безпилотни летателни апарати и потребителска електроника. Инженерните проби от първо потомство показват пред производителите на електрически транспортни средства и акумулатори сполучливата замяна на графита в анода на клетката благодарение на металоидни наночастици - основен пробив в превъзмогването на главните проблеми в сигурността, живота на батерията и раздуването ѝ.

Пробните кафези са създадени от стратегическия сътрудник на StoreDot в Китай - EVE Energy Co. Ltd. От решаващо значение, за разлика от конкурентните технологии, които изискват обилни финансови разноски в особено направено индустриално съоръжение, е, че батериите StoreDot XFC са проектирани да се създават на съществуващите индустриални линии. Те са в сходство със стандарта UN 38.3, който подсигурява сигурността на литиево-йонните акумулатори по време на експедиция.

Д-р Дорон Майерсдорф, основен изпълнителен шеф на StoreDot, разяснява: " StoreDot продължава да върви по пътя си с една стъпка към превръщането на своята визия за 5-минутно зареждане на електрически автомобили в комерсиална действителност. Екипът ни от водещи учени е преодолял присъщите провокации пред XFC, като употребява новаторски материали и дизайн на кафези. За първи път XFC минава оттатък нововъведенията в лабораторията, към търговски жизнерадостен артикул, който е мащабируем за всеобщо произвеждане. Това проправя пътя за стартирането на второто потомство, преобладаваща от силиция анодна прототипна батерия за електрически транспортни средства по-късно тази година. "

В съдействие със своите стратегически сътрудници, StoreDot е в авангарда на работата по всеобщото приемане на електрическите транспортни средства, а доктор Майерсдорф заключава: " Основахме StoreDot, с цел да реализираме това, което мнозина споделиха, че в никакъв случай не може да се направи - създаването на акумулатори, способни да доставят цялостно зареждане единствено за пет минути. Показахме, че това равнище на XFC зареждане е допустимо - първо през 2019 година с електрически скутер и още веднъж преди шест месеца с търговски дрон. Днешният стадий е единствено началото. На прага сме да реализираме гражданска война в зареждането на електрически автомобили, което ще отстрани сериозната преграда пред всеобщото им приемане. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР