22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал (Испания) отпадна в

...
22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал (Испания) отпадна в
Коментари Харесай

Чех изхвърли Надал от турнира в Мадрид

22-кратният първенец от Големия шлем Рафаел Надал (Испания) отпадна в четвъртия кръг на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро.

Надал отстъпи пред 30-ия подложен в Мадрид Иржи Лехечка (Чехия) с 5:7, 4:6 за два часа и три минути игра при финалното си присъединяване на надпреварата, което е печелил пет пъти.

Лехечка попречи на очакванията на именития испанец да доближи за стотен път на четвъртфиналите на шампионат от сериите " Мастърс " в едвам втората си конкуренция от януари насам. Надал към този момент бе разкрил, че чака да се откаже от професионалния тенис след сегашния сезон 2024.

При резултат 5:5 в първия сет Иржи Лехечка реализира пробив, с който поведе с 6:5 и по-късно затвори сполучливо сета на собствен сервис за 7:5. Чехът стартира с пробив втората част и поддържаше задатъка си до края, с цел да си обезпечи дуел с руснака Даниил Медведев на четвъртфиналите.

" Невероятно е. За мен да разделям корта с подобен именит състезател е сбъдната фантазия. Винаги съм желал да се случи. Много съм признателен, че стигнах до подобен огромен миг. Желая всичко най-хубаво на Рафаел Надал. Усещането е малко горчиво-сладко при такава хубава победа и всички тези хора, които го подкрепяха. Енергията беше невероятна. Все едно бях в друга действителност. Това е нещо, което до момента не бях преживявал на тенис корта ", съобщи Иржи Лехечка, който записа 33 печеливши удара против 14 за испанеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР