22-годишната американка Лизи Тен от Хайленд, щата Юта, страда от

...
22-годишната американка Лизи Тен от Хайленд, щата Юта, страда от
Коментари Харесай

Жената вампир, която страда от най-рядката болест

22-годишната американка Лизи Тен от Хайленд, щата Юта, страда от извънредно рядката болест пигментна ксеродерма. Тя се появава у един на 1 милион души и по тази причина множеството медици даже не са чували за нея, оповестява " Дейли Мейл ".

При тази болест Лизи би трябвало да се пази от директната слънчева светлина. Ако стои на слънце повече от 60 секунди, може да почине. Симптомите на заболяването се появили още, когато била дете. На 6 години след разходка в парка се върнала с подути и почервенели лице и ръце.

В продължение на 5 години американските медици не можели да й слагат точна диагноза. А на Лизи й ставало все по-зле и зле. Никой не можел да разбере за какво по кожата на детето се появяват ракови петна. Преминала през 43 интервенции.

Сега се пази от слънчевата светлина и на смешка споделя, че е като върколак. През деня спи, а през нощта живее. Прозорците й са покрити с дебели черни завеси.

Ако излезе денем би трябвало да намаже кожата си със специфичен крем и да се покрие с платнище. Не се разделя и с пиргелиометъра - уредът, който мери слънчевата радиация.

В колежа другите студенти не разбрали странните й навици на живот и по тази причина я заобикалят.

" Научих се да оценявам нощта. Настина пребивавам като върколак. Радвам се на нощното небе и на звездите - неща, които другите не виждат ", споделя Лизи. /Марица.бг

Редакция и превод Росен Саръмов

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР