22 Април Samsung пуска бета програма, за да даде на

...
22 Април Samsung пуска бета програма, за да даде на
Коментари Харесай

Старите Samsung Galaxy телефони се превръщат в умни домашни сензори

22 Април
Samsung пуска бета стратегия, с цел да даде на потребителите опция да намерят ново приложение за старите си Galaxy телефони, написа The Verge. Собствениците на избрани модели могат да смъкват ъпдейт, с цел да трансфорат своето устройство в интелигентен домакински датчик с няколко функционалности - хващане на тон на плачещо бебе или включване на лампата, когато стане мрачно. Програмата е налична единствено за избрани модели, пуснати през 2018 или по-късно, което е много лимитирано като обсег, само че е добра алтернатива, която може да помогне да се извлече изгода от старите устройства.

Програмата, която беше оповестена по време на CES по-рано тази година, ще бъде пусната в Обединеното кралство, Съединени американски щати и Южна Корея от през днешния ден. Със свалянето на ъпдейт през SmartThings приложението потребителите могат да имат достъп две съществени функционалности. Първата е аудио датчик, който открива звуци като бебешки рев, кучешки лай, мяукане или почукване на вратата. Когато някой от тези звуци е разпознат, се изпраща съобщение към телефона със запис на звука.

Другата функционалност съставлява датчик за равнището на светлината, който може да включи обвързваното осветяване автоматизирано, когато тъмнината в стаята доближи избран предел. От Samsung прецизират, че ъпдейтът включват и оптимизация на батерията, нужна за поддържането на телефона зареден и датчиците дейни за дълъг интервал от време. От компанията обаче не разкриват тъкмо какъв брой дълго ще може устройството да работи сред зарежданията.

Galaxy S, Note и Z серията телефони, пуснати след 2018 могат да бъдат трансформирани в домашни датчици, стига да употребяват Android 9 или по-късна версия. От Samsung означават, че евентуално в бъдеще повече устройства ще бъдат добавени.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР