22 Април Съчетанието от Интернет на нещата с изкуствения интелект

...
22 Април Съчетанието от Интернет на нещата с изкуствения интелект
Коментари Харесай

Bosch залага на IoT с изкуствен интелект, електромобилност и водородни клетки

22 Април
Съчетанието от Интернет на нещата с изкуствения разсъдък и електрическата подвижност ще разкрият нови благоприятни условия за бизнес, обявиха от немската софтуерна компания Bosch на конференция във връзка годишните резултати за 2020 година Според изпълнителния шеф на Bosch доктор Фолкмар Денер, който е и ръководител на УС на Robert Bosch GmbH, " компанията е преодоляла сполучливо първата година от пандемията. Ние сме един от спечелилите в прехода към електромобилност и доста разширяваме нашия софтуерен бизнес, като го свързваме с изкуствения разсъдък ", добави доктор Денер.

 Плановете на Bosch за развиване на Интернет на нещата, съчетани с изкуствен интелект
Плановете на Bosch за развиване на Интернет на нещата, съчетани с изкуствен интелект

Електромобилността се утвърждава като главен бизнес за компанията, като в тази област са планувани вложения в размер на още 700 милиона евро единствено за тази година. Досега Bosch e вложила в над 5 милиарда евро, което е разрешило на компанията да усили с съвсем 40% приходите от продажби на съставни елементи за електрически задвижвания, или два пъти по-бързо от междинния ритъм на пазара. Целта е до 2025 година годишният оборот от тези задвижвания да се усили петкратно и да доближи към 5 милиарда евро. " Електромобилността от дълго време не е залог за бъдещето. Предварителните ни вложения стартират да се изплащат още в този момент ", разяснява изпълнителният шеф на Bosch. До края на 2020 година компанията е спечелила поръчки на обща стойност над 20 милиарда евро.

К лиентите стават неразделна част от развойната активност
От Bosch обявиха, че разполагат с богата експертиза в съчетаването на (Интернет на нещата, IoT) и (AI), с цел да се възползват от новосъздаващата се пазарна ниша и да се трансфорат във. Прогнозите на Bosch сочат, че през идващите няколко години продуктите с изкуствен интелект ще генерират оборот на стойност няколко милиарда евро. Очаква се продажбите на за интелигентния дом да се удвоят от 4 милиона уреда през 2020 година до към 8 милиона през 2021 година

Bosch ще употребява изкуствения разсъдък и за оценка на данните за това по какъв начин клиентите употребяват продуктите. На тази база ще бъдат създадени и предоставени софтуерни актуализации, които основават нови функционалности и услуги за тези клиенти. " Свързаността на нещата ни дава информация за приложението на нещата, изясни Денер. - Това ни дава опция непрестанно да подобряваме нашите артикули, да ги поддържаме настоящи и да предоставяме на нашите клиенти повече преимущества ".

В региона на видеосигурността да вземем за пример, видеоанализът, основан на невронни мрежи, разкрива нови благоприятни условия. За тази цел Bosch интегрира детектори и в новите камери, и в специфична AI кутия, която може да се свърже към към този момент конфигурираните устройства. Първото приложение на тези технологии е трафик детектор, който в началото ще открива и ще локализира транспортни средства в претрупан трафик точно, даже при едва осветяване. " Колкото повече данни се вливат в потребителско приложение, толкоз по-големи ще бъдат опциите на изкуствения разсъдък, в това число точното локализиране на пътно-транспортни катастрофи ", изясняват от Bosch.

Електрифицирането ще се развива и нови области
Глобалните старания за битка с промените на климата подтикват електрификацията и екологичния водород. " Електрифицирането изисква решения освен за електрическите автомобили, само че и за електрическото отопление на постройките ". При основните фактори за смяната са намаляващите разноски за батериите и новите стандарти за въглеродни излъчвания. При сградните технологии, изключително във връзка с системите за отопление и климатизация, потреблението на термопомпи и възобновими енергийни източници играе все по-голяма роля.

 Бизнесът с електромобилност на Bosch
Бизнесът с електромобилност на Bosch

Бизнесът на Bosch с решения, основани на електричество, пораства доста по-бързо от пазара на. Продажбите на термопомпи са нарастнали с над 20% през 2020 година, а до 2025 година компанията чака те да се утроят. Обновяването на жилищните здания, планувано в границите на Европейския зелен пакт, ще даде мощен тласък за напредък, настояват от Bosch и възнамеряват да се включат в този тренд, обединявайки " капиталовия си обсег, огромните индустриални мощности и експертизата си в комерсиализацията ". " Само един образец: нашите продажби на изключително ефикасните и тихи термопомпи въздух-вода в Германия набъбнаха два пъти през 2020 година ", съобщи Денер.

Пазарът на горивни кафези е с капацитет за милиарди
Водородните горивни кафези са още една област, в която компанията ще се концентрира интензивно. Прогнозите сочат, че към 2030 година пазарът на екологичен водород в Европейски Съюз ще възлиза на към 40 милиарда евро, като междинният годишен ритъм на напредък е 65%. Горивните кафези преобразуват водорода в електричество, а Bosch създава както стационарни, по този начин и мобилни решения за горивни кафези.

От 2021 до 2024 година компанията възнамерява да влага 1 милиард евро в. Още през тази година ще бъдат пуснати в употреба 100 стационарни централи с горивни кафези. Те ще доставят електричество на консуматори като центрове за данни, индустриални производители и жилищни квартали. В края на март 2021 в центъра на немския град Бамберг бе пусната в стационарна твърдооксидна горивна клетка, построена от Бош в съдействие със Stadtwerke Bamberg, градските комунални услуги.

Според Bosch, че пазарът на мобилни горивни кафези ще доближи стойност от към 18 милиарда евро в края на десетилетието. " Разполагаме с всичко належащо, с цел да бъдем водач и на този пазар ", съобщи доктор Денер, Наскоро компанията сътвори с китайската автомобилна компания Qingling Motor Group за произвеждане на задвижвания с горивни кафези. Тестовият автопарк от 70 камиона ще тръгне на път до края на тази година.

И рецензия към п лановете на Европейски Съюз
Според Денер, първичните проекти на Европейски Съюз за стандарта за излъчванията Евро 7 не водят към задачата за въглероден неутралитет. Той обаче изрази удовлетворение, че има дебатът по тематиката и той става все по-обективен. " Действията за запазване на климата не бележат края на моторите с вътрешно горене. Става въпрос за края на изкопаемите горива. С електромобилността и зелената сила автомобилният превоз става въглеродно безпристрастен, същото важи и за възобновимите горива, изясни Денер. - Той акцентира, че, е съвсем толкоз амбициозна цел, колкото и полетът до Луната през 60-те години. Но вместо да си сложи огромната цел " Човек на Луната " и да остави инженерите да решат по какъв начин да я реализиран, както направи президентът на Съединени американски щати Кенеди по това време, Европейската комисия прави нещата в обратна посока. Това е сигурен метод да се пресекат различните пътища за запазване на климата, съобщи Денер. - Ако обществото в действителност желае дейности за запазване на климата, от значително значение е да не противопоставяме софтуерните си подходи, а да ги комбинираме ".

От компанията са си сложили за цел да понижат до 2030 година въглеродните излъчвания с 15% по отношение на равнищата от 2018 година, освен това по цялата верига на цената - от доставчиците до клиентите. Това значи 67 милиона тона по-малко излъчвания CO2. " Усилията ни сигурно ще насочат продуктовото ни портфолио в посока на енергийната успеваемост и даже към софтуерни промени. В бъдеще въглеродният отпечатък на доставчика или на логистичната компания ще бъде един от критериите за подписване на нови контракти, " безапелационен е шефът на Bosch.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР