21 Юни Microsoft обмисля голямо разрастване на облачния си бизнес

...
21 Юни Microsoft обмисля голямо разрастване на облачния си бизнес
Коментари Харесай

Microsoft увеличава облачната си инфраструктура в Китай

21 Юни
Microsoft обмисля огромно разгръщане на облачния си бизнес в Китай, като възнамерява да добави четири нови центъра за данни до началото на 2022 година, съобщaва Bloomberg.

Софтуерният колос разгласи през март, че ще построи нов център за данни в китайската провинция Хъбей. В момента компанията употребява шест такива в източните и северните райони, ръководени от 21Vianet Group.

Нарастващ пазар

През четвъртото тримесечие на 2020 година пазарът на облачни инфраструктурни услуги в Китай набъбна с 62% на годишна база, достигайки до 5,8 милиарда $, демонстрират данните на Canalys. Компанията разгласи, че това е рекорден растеж, приписвайки го главно на държавните вложения, мощното търсене на цифрова промяна и бързото икономическо възобновяване.

Canalys сложи китайския пазар на облачни инфраструктурни услуги като втория по величина в света след Съединени американски щати към този миг. Анализаторите разясняват, че най-хубавите снабдители на него са Alibaba, Huawei, Tencent и Baidu, които имат смесен пазарен дял от 80%.

Китай е единствената страна с изключение на Съединени американски щати с пазар на облачни услуги, доминиран от локални снабдители. Microsoft и Amazon Web Services (AWS), двата най-големи световни доставчика, натрупат постепенно пазарен дял там поради вътрешните регулации, които облагодетелстват локалните снабдители.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР